Euro: herstel op komst

In de wereld van valutahandel is er altijd beweging. De Euro, een van de meest verhandelde valuta ter wereld, heeft recentelijk een periode van daling doorgemaakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Echter, recente signalen wijzen op een mogelijke ommekeer.

Technische Indicatoren

De Euro staat momenteel op hetzelfde niveau ten opzichte van de Amerikaanse dollar als aan het begin van 2023. Ondanks de recente dalingen in de waarde van de Euro, is dit eigenlijk goed nieuws. De stabilisatie van de Euro gaat gepaard met een aantal positieve signalen op de grafiek.

Recentelijk is de neerwaartse trend sinds juli 2023 (momenteel op 1,0454 USD) gestopt en is de gemiddelde lijn van de laatste 38 dagen (momenteel op 1,0592 USD) heroverd. Dit gaat samen met de voltooiing van een kleine bodemvorming (zie grafiek). Volgens berekeningen heeft dit een potentieel van ongeveer 2,5 US cent – genoeg om in de toekomst de 200-daagse lijn (momenteel op 1,0804 USD) te bereiken.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Seizoensgebondenheid en Andere Factoren

Extra steun komt momenteel van verschillende indicatoren. Zo is er ook een bodemvorming in de RSI, wat de positieve verandering in de grafiek ondersteunt. Tegelijkertijd kan de MACD positief worden geïnterpreteerd. Bovendien is de factor “seizoensgebondenheid” een ondersteuning, aangezien de laatste vier maanden van het Amerikaanse verkiezingsjaar regelmatig in het voordeel van de Euro uitvallen. De 38-daagse gemiddelde lijn is echter geschikt als een strakke stop-loss.

Conclusie

De euro is op dit moment aan het stabiliseren na een periode van neerwaartse trend. Er zijn een aantal technische signalen die erop wijzen dat de euro zich op korte termijn verder kan herstellen. Beleggers die verwachten dat de euro zal stijgen, kunnen hierop inspelen door longposities in te nemen. Een nauwe stop-loss bij de 38-daagse glattend gemiddelde biedt bescherming tegen eventuele verliezen.

Uitleg technische termen:

 • Neerwaartse trend: Dit is wanneer de prijs van een activa over een bepaalde periode daalt.
 • Gemiddelde lijn van de laatste 38 dagen: Dit is het gemiddelde van de slotkoersen van de afgelopen 38 dagen.
 • Bodemvorming: Dit is een patroon dat aangeeft dat de prijs van een activa niet verder zal dalen.
 • 200-daagse lijn: Dit is het gemiddelde van de slotkoersen van de afgelopen 200 dagen.
 • RSI (Relative Strength Index): Dit is een technische indicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet.
 • MACD (Moving Average Convergence Divergence): Dit is een trendvolgende momentumindicator.
 • Seizoensgebondenheid: Dit verwijst naar de veranderingen in de prijs van een activa die op bepaalde tijden van het jaar plaatsvinden.
 • Stop-loss: Dit is een order om een activa te verkopen wanneer het een bepaalde prijs bereikt, om verliezen te beperken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.