DAX neemt een adempauze

Na een reeks sterke prestaties lijkt de DAX even op adem te komen. Maar laat u niet misleiden door deze schijnbare rust. Onder deze kalmte broeit er iets.

Morning Star Signaal

Bron: HSBC

De recente ‘morning star’ in het weekbereik suggereert een sterke opwaartse trend. Dit is een belangrijk signaal voor beleggers, omdat het vaak een ommekeer in de markt aangeeft na een neerwaartse trend.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, wij bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Revolutionair automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, indrukwekkende resultaten. Geen verplichtingen. Til uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Potentiële Risico’s

Tegelijkertijd wijst de vorming van een ‘eiland omkering’ en een kleine basisvorming op mogelijke risico’s. Deze technische patronen kunnen een indicatie zijn van een toekomstige trendomkering.

Cruciale Test voor Beleggers

Beleggers staan voor een cruciale test: zal de DAX zijn opwaartse trend voortzetten of staat ons een verrassende wending te wachten?

Conclusie

Hoewel de DAX momenteel een adempauze neemt, is het belangrijk voor beleggers om alert te blijven. De markt kan snel veranderen, en de technische signalen die we momenteel zien, kunnen zowel een voortzetting van de opwaartse trend als een mogelijke trendomkering aangeven. Het is essentieel om de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en bereid te zijn om snel te handelen op basis van deze ontwikkelingen.

Bron: HSBC

Uitleg van technische termen

 • Morning star: een technische indicator die bestaat uit een driedaagse beweging: een dalende dag, een stijgende dag en een sterke stijgende dag. Deze indicator wordt vaak gezien als een signaal voor een opleving.
 • Upward gap: een situatie waarin de openingskoers van een dag hoger is dan het slotkoers van de vorige dag.
 • Island reversal: een situatie waarin een uptrend wordt onderbroken door een dalende dag, gevolgd door een uptrend die hoger is dan het hoogste punt van de dalende dag.
 • Horizontale weerstand: een prijsniveau dat de beweging van een markt blokkeert.
 • 200-daagse voortschrijdende gemiddelde lijn: een technische indicator die de gemiddelde koers van de afgelopen 200 dagen weergeeft. Deze lijn wordt vaak gebruikt als ondersteuning of weerstand.
 • Lakmoestest: een situatie waarin een markt een belangrijk test moet doorstaan om te bepalen of de huidige trend zich voortzet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.