Bevrijdingsslag Europese aandelen

Na een periode van dalende prijzen lijkt er een keerpunt aan te komen voor de Euro Stoxx 50®. Een dynamische tegenbeweging, aangeduid als een ‘morning star’ in de kaarsenstokanalyse, suggereert een mogelijke ommekeer in de markttrend. Als de oude dieptepunten van juni, juli en augustus worden heroverd, zou dit het einde kunnen betekenen van de huidige correctietrend. Wat betekent dit voor beleggers? Lees verder om te ontdekken hoe deze ‘bevrijdingsslag’ de koers van Europese aandelen zou kunnen beïnvloeden.

De Morning Star

Na zes opeenvolgende weken van negatieve kaarsen was er afgelopen week een dynamische tegenbeweging in de Euro Stoxx 50®. Vanuit het perspectief van de kaarsenstokanalyse ontstaat hierdoor een typische “morning star” (zie grafiek).

Bron: HSBC

Herovering van Dieptepunten

Of de zon daadwerkelijk opkomt na dit kaarsenpatroon, hangt vooral af van het heroveren van de oude dieptepunten van juni, juli en augustus op 4.175/4.198/4.211 punten. Zo’n bevrijdingsslag zou nog een gevolg hebben: dan zou de correctietrend die sinds begin augustus bestaat (momenteel op 4.160 punten) definitief voorbij zijn. Als het succesvol is, markeert de 38-wekenlijn (momenteel op 4.271 punten) een eerste etappe-doel.

Maar zelfs op de lange termijn denken de analisten van HSBC  dat het realistisch is om de hoogtepunten van 4.400 punten opnieuw te zien. De besproken bevrijdingsslag zou echter nog een extra dimensie hebben: de koersontwikkeling van de afgelopen maanden kan in het geval van succes ook worden geïnterpreteerd als een “bullish wedge”. Puur rekenkundig biedt dit koerspatroon een potentieel van ongeveer 200 punten.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, wij bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Revolutionair automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, indrukwekkende resultaten. Geen verplichtingen. Til uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Conclusie

Deze bevrijdingsslag kan een keerpunt betekenen voor de Euro Stoxx 50 en een kans voor beleggers om te profiteren van een mogelijke stijging van de markt. Echter, zoals altijd bij beleggen, is het belangrijk om uw eigen onderzoek te doen en uw beslissingen te baseren op uw eigen risicotolerantie en beleggingsdoelstellingen. Het is ook raadzaam om professioneel financieel advies in te winnen.

Hier zijn enkele uitleg over de technische termen:

  • Kaarsenstokanalyse (Candlestickanalyse): Dit is een techniek die wordt gebruikt in technische analyse om prijsbewegingen in de tijd te visualiseren. Elke ‘kaars’ vertegenwoordigt een bepaalde tijdsperiode en toont de openings-, sluitings-, hoogste en laagste prijs in die periode.
  • Morning Star: Dit is een patroon dat wordt gebruikt in kaarsenstokanalyse om een mogelijke ommekeer in een neerwaartse trend aan te geven. Het bestaat uit drie kaarsen: een lange rode kaars, gevolgd door een korte kaars (van elke kleur) die lager opent, en dan een lange groene kaars die hoger opent.
  • Bullish Wedge: Dit is een patroon dat wordt gebruikt in technische analyse om een mogelijke ommekeer in een neerwaartse trend aan te geven. Het wordt gevormd wanneer de koers lager wordt met een afnemend handelsvolume, wat suggereert dat de neerwaartse trend mogelijk aan kracht verliest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.