DAX: de draai genomen

Na een periode van uitdagingen heeft de DAX een opmerkelijke wending genomen. De afgelopen week heeft de index een teken van leven gegeven, wat een mogelijke ommekeer in zijn koers suggereert. Deze ontwikkeling kan van groot belang zijn voor beleggers die de Duitse markt volgen.

De Draai

Bron: HSBC

Op basis van de parallelle trendlijn (momenteel bij 14.761 punten), die verschillende hoogtepunten sinds 2019 verbindt, is de aandelenindex onlangs naar boven gedraaid. Het belang van deze terugtrekkingslijn wordt benadrukt door de 38,2% retracement (terugtrekking) van de volledige herstelbeweging sinds de herfst van 2022 (14.747 punten) en het dieptepunt in maart (14.458 punten).

Weerstandszone Heroverd

Dankzij deze reactie kon de DAX de weerstandszone bij 14.800/15.000 punten heroveren. Vanuit het oogpunt van de candlestickanalyse wordt de recente “draai” van de Duitse standaardwaarden vergezeld door een zogenaamde “morning star”.

Volgende Doelzone

De volgende belangrijke doelzone wordt nu gevormd door de horizontale barrières bij 15.500/15.600 punten. In deze weerstandsband valt ook de 38-wekenlijn (momenteel bij 15.674 punten). Het heroveren van deze barrières zou vanuit technisch oogpunt nog een heel ander hoogtepunt zijn.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, wij bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Revolutionair automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, indrukwekkende resultaten. Geen verplichtingen. Til uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Risico en Ondersteuning

Als strategisch risiconiveau biedt de eerder beschreven sleutelondersteuning zich aan. Daarvoor vormt de recente opwaartse koerskloof in het dagbereik (14.950 tot 15.028 punten) al een opvallende ondersteuning.

Conclusie

De recente bewegingen van de DAX wijzen op een mogelijke positieve trend. Hoewel er altijd risico’s zijn verbonden aan beleggen, suggereren de huidige indicatoren dat de DAX® een draai heeft genomen die gunstig kan zijn voor beleggers. Het is echter belangrijk dat beleggers hun eigen onderzoek doen en professioneel advies inwinnen voordat ze beslissingen nemen. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en het is belangrijk om deze te begrijpen.

Bron: HSBC

Hier zijn enkele technische termen uitgelegd:

 • Trendlijn: Een trendlijn is een lijn die wordt getrokken over pivot highs of onder pivot lows om de algemene richting van de prijs te bepalen. Trendlijnen kunnen horizontaal, oplopend of dalend zijn.
 • Retracement: Dit is een tijdelijke omkering in de richting van de prijs van een financieel instrument. Het wordt meestal gemeten als een percentage van de recente piek of het recente dieptepunt.
 • Candlestickanalyse: Dit is een techniek die wordt gebruikt door handelaren om de prijsbewegingen van een financieel instrument te analyseren. Het is gebaseerd op patronen die worden gecreëerd door de prijsbewegingen binnen een bepaalde handelsperiode.
 • Morning star: Dit is een candlestickpatroon dat een mogelijke bodem en omkering van een neerwaartse trend aangeeft.
 • Weerstandszone: Dit is een prijsniveau waarbij de verkoopdruk van een financieel instrument waarschijnlijk sterker zal zijn dan de koopdruk, waardoor de prijs stopt met stijgen en mogelijk lager wordt.
 • Opwaartse koerskloof: Dit is een gebied op een prijsgrafiek waarin geen handel heeft plaatsgevonden. Het komt voor wanneer het laagste prijsniveau op een bepaalde dag hoger is dan de hoogste prijs van de vorige dag. Dit wordt vaak gezien als een bullish signaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.