DAX: nieuwe rally op komst?

De DAX heeft gisteren de terughoudendheid van het begin van de week opgegeven. Het aandelenbarometer kon op zijn hoogtepunt bijna 300 punten stijgen. Hierdoor hebben de Duitse standaardwaarden de bovenste Bollinger Band (momenteel op 15.530 punten) overwonnen – in het verleden vaak een katalysator voor een nieuwe trendimpuls.

Sleutelbarrières en Weerstand

Dit laatste zou vooral van toepassing zijn als het de DAX® lukt om de sleutelbarrières bij 15.500/15.600 punten te overwinnen. Ter herinnering: hier remmen verschillende belangrijke hoog- en dieptepunten de lopende rally, vooral omdat het gemiddelde van de laatste 200 dagen (momenteel op 15.646 punten) in deze nevel een verdere massieve weerstand vormt.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

S&P 500 en de Vlagconsolidatie

Gisteren wezen we op de bijzondere grafieksituatie van de S&P 500®. De Amerikaanse standaardwaarden hebben de besproken vlagconsolidatie daadwerkelijk naar boven opgelost en zetten daarmee een nieuw technisch uitroepteken.

Kortetermijnbeveiliging

In Duitsland biedt de DAX – afhankelijk van de risicobereidheid – ofwel de bovenste Bollinger Band, of de 50-dagenlijn (momenteel op 15.292 punten) als kortetermijnbeveiliging aan de onderkant.

Conclusie

Gezien de huidige marktsituatie en de recente doorbraak van de DAX boven de Bollinger Band, lijkt er een nieuwe rally op komst te zijn. Beleggers moeten echter nog steeds waakzaam zijn voor mogelijke weerstanden en de bewegingen van de S&P 500 in de gaten houden. Het blijft essentieel om de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen en passende beveiligingsmaatregelen te nemen.

Bron: HSBC

De belangrijkste getallen in de huidige marktsituatie zijn:

 • De DAX kon bijna 300 punten stijgen.
 • De bovenste Bollinger Band is momenteel op 15.530 punten.
 • De sleutelbarrières voor de DAX® liggen bij 15.500/15.600 punten.
 • Het gemiddelde van de laatste 200 dagen is momenteel op 15.646 punten.
 • De 50-dagenlijn is momenteel op 15.292 punten.

Deze getallen geven belangrijke weerstandsniveaus en trendindicatoren aan die beleggers in de gaten moeten houden. Ze kunnen helpen bij het voorspellen van toekomstige marktbewegingen en het nemen van investeringsbeslissingen.

Hier zijn enkele uitleg over de technische termen:

 • Bollinger Bands: Een technische indicator die de volatiliteit van een markt meet. De band bestaat uit drie lijnen: een bovenste band, een middelste band en een onderste band. De bovenste band geeft een indicatie van het hoogste punt dat een markt in de afgelopen tijd heeft bereikt. De onderste band geeft een indicatie van het laagste punt dat een markt in de afgelopen tijd heeft bereikt.
 • 200-dagenlijn: Een technische indicator die de gemiddelde prijs van een markt over de afgelopen 200 dagen weergeeft. De lijn wordt vaak gebruikt als steun of weerstand.
 • Vlagconsolidatie: Een technische patroon dat vaak voorkomt voordat een trend zich voortzet. Het patroon bestaat uit een opwaartse beweging, gevolgd door een zijwaartse beweging (consolidatie) en vervolgens door een nieuwe opwaartse beweging. Het wordt zo genoemd omdat het eruit ziet als een vlag op een mast op de grafiek.
 • 50-dagenlijn: Dit is het voortschrijdend gemiddelde van de slotkoersen van een aandeel over de laatste 50 handelsdagen. Het wordt ook vaak gebruikt in technische analyse om trends te identificeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.