Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Financiële markten doen aan luchtfietserij

De olieprijs is ingestort. Er is geen vraag en er is geen opslag meer. Dat is zonder meer onheilspellend. Het is misschien wel het meest overtuigende bewijs dat de wereldeconomie er heel erg slecht voorstaat. Het kan met andere woorden nog wel een tijdje duren voor iedereen weer terug is gegaan naar het oude normaal.

Het is eveneens een teken, dat de financiële markten momenteel luchtfietsers zijn. De afgelopen rally’s op de aandelen- en obligatiemarkten waren louter en alleen geïnspireerd waren op de opkoopprogramma’s van centrale banken waar ook ter wereld. Hierdoor daalden de rendementen op obligaties sterk.

Dat beleggers daarop massaal weer aandelen zijn gaan kopen, is begrijpelijk. Ze voelen zich gedekt door centrale banken. De conclusie, die sommigen trekken, dat de coronacrisis alweer bijna voorbij is, wordt gelogenstraft door de prijsval op de oliemarkten. Centrale banken kopen geen olie.

Ergo, bedrijven en de economie zitten nog midden in de crisis. Ook winstcijfers over het 2de kwartaal gaan erg tegenvallen. Het kan zomaar dat aandelenkoersen het voorbeeld van de olieprijs gaan volgen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *