Welke markten zijn goedkoop en welke beurzen zijn aan de dure kant? Het antwoord op deze vraag is nu grafisch beschikbaar zodat het in één opslag duidelijk is.
De blog seekingdelta heeft een weergave gemaakt op basis van de berekeningen van professor Aswath Damodaran. Volgens zijn waarderingsmethode zijn Japan en de ontwikkelde landen in Europa de goedkoopste markten. Azie en de grote grondstoffenspelers zoals Australië en Canada zijn daarentegen de duurste markten. De Verenigde Staten staat midden in het lijstje (36ste van de 71 landen).

De waarderingen zijn bepaald op basis van de koers/winstverhouding, Koers/boekwaarde ratio en de koers/omzetverhouding. Donkergroen is de goedkoopste en donkerrood de duurste.
Ingezoomd per regio:
Afrika:



Azie:



Europa



U ziet dat de Nederlandse beurs aan de goedkope kant is. Daarentegen is de Ierse markt de duurste.
Midden-Oosten:



Latijns-Amerika:



Onderverdeeld naar regio’s is Japan de goedkoopste markt met Afrika en het Midden-Oosten die de duurste zijn.



Let op! De geschiedenis leert dat een overwaardering van aandelen niet direct leidt tot koersdalingen. De koersen kunnen maandenlang stand houden voordat een daling wordt ingezet.
Start met Automatisch Beleggen
Deze handelsdag zal waarschijnlijk een beslissende factor zijn om te bepalen of de rally op de Duitse aandelenmarkt doorgaat - of abrupt eindigt.
Zijn we anno 2021 terug in 1999, terug in de tijden van de dotcom gekte. Het lijkt er wel op.
Of in ieder geval een correctie? Dit zijn mogelijk vragen die veel beleggers zich momenteel stellen. Toch lijken er nogal wat risico's te zijn. Mogelijk zelfs acute crashtriggers.
De koersstijgingen van overzee en de hoop op een nieuw economisch stimuleringspakket van de VS houden de beurzen gaande.
Een legenda bij de kaarten (welke kleur betekent wat) zou wel zinvol zijn geweest. Nu is het toch een beetje gokken vanuit de tekst.