Het aandeel van internationale institutionele beleggers in de DAX stijgt opnieuw in vergelijking met het voorgaande jaar. Dat blijkt uit een marktonderzoek van de DIRK – German Investor Relations Association en IHS Markit.
- De institutionele free float stijgt tot ongeveer 61% van de marktkapitalisatie van de DAX.
- Institutionele vermogensbeheerders verhoogden hun blootstelling aan de leidende index met 1,1 procentpunt nadat deze groep in 2018 een afname van 1,6 procentpunt liet zien.
- Het aandeel Amerikaanse investeerders stijgt met 1,3 procentpunt tot 36,0% van de institutionele free float in de DAX, vooral passieve fondsen verhogen hun investering.
- Particuliere investeerders blijven sterk vertegenwoordigd in de DAX en hebben een gemiddelde van ongeveer 17%.
Kay Bommer, Managing Director van DIRK, licht de resultaten toe: “De DAX staat steeds meer in het middelpunt van internationale investeerders. De toegenomen interesse van Amerikaanse investeerders en het gelijktijdige vertrek van binnenlandse investeerders weerspiegelt de populariteit van Duitse bedrijven in het buitenland. “
Uit de studieresultaten blijkt dat passieve fondsbeheerders in toenemende mate de voorkeur geven aan de DAX, vooral uit Noord-Amerika. Het aandeel van institutionele beleggers is in 2019 opnieuw gestegen. In tegenstelling tot vorig jaar droegen ETF en passieve portefeuilles voornamelijk bij aan deze stijging. Grote Amerikaanse ETF-fondsenhuizen zoals BlackRock Fund Advisors (+ 0.4pp), Vanguard (+ 0.3pp) en Geode Capital Management (+ 0.2pp) behoren tot de topverkopers in 2019.
Wij hebben mede door de populariteit van de DAX een automatisch handelssysteem ontwikkeld. In de afgelopen 5 jaar bedroeg de winst circa 400%. Het systeem kan inspelen op zowel een stijgende beurs. De Duitse beursindex is in dezelfde periode nauwelijks gestegen of zelfs gedaald. De aan- en verkopen gaan automatisch dus u hoeft zelfs niets meer te doen. VRAAG HIER de gratis brochure aan. KLIK HIER.
Start met Automatisch Beleggen
Deze week was er een jubelstemming in de media. De Amsterdamse beursgraadmeter heeft het oude beursrecord uit 2000 gebroken.
Vermogende beleggers bereiden zich voor op een forse neergang op de Amerikaanse aandelenmarkt. Hedgefondsen zien te veel risico's om met vertrouwen opnieuw aandelen aan te gaan.
Bedrijven zien een flinke groei in hun omzet, het sentiment binnen beursfondsen groeit echter niet met dezelfde snelheid mee.
Hoe behaal je 148% rendement in 2020, totaal 475% rendement in 5 jaar? Wat zijn interessante trends voor beleggers in 2021?