Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Duitse beurs populairder

Het aandeel van internationale institutionele beleggers in de DAX stijgt opnieuw in vergelijking met het voorgaande jaar. Dat blijkt uit een marktonderzoek van de DIRK – German Investor Relations Association en IHS Markit. 

  • De institutionele free float stijgt tot ongeveer 61% van de marktkapitalisatie van de DAX.
  • Institutionele vermogensbeheerders verhoogden hun blootstelling aan de leidende index met 1,1 procentpunt nadat deze groep in 2018 een afname van 1,6 procentpunt liet zien.
  • Het aandeel Amerikaanse investeerders stijgt met 1,3 procentpunt tot 36,0% van de institutionele free float in de DAX, vooral passieve fondsen verhogen hun investering.
  • Particuliere investeerders blijven sterk vertegenwoordigd in de DAX en hebben een gemiddelde van ongeveer 17%.

Kay Bommer, Managing Director van DIRK, licht de resultaten toe: “De DAX staat steeds meer in het middelpunt van internationale investeerders. De toegenomen interesse van Amerikaanse investeerders en het gelijktijdige vertrek van binnenlandse investeerders weerspiegelt de populariteit van Duitse bedrijven in het buitenland. “

Uit de studieresultaten blijkt dat passieve fondsbeheerders in toenemende mate de voorkeur geven aan de DAX, vooral uit Noord-Amerika. Het aandeel van institutionele beleggers is in 2019 opnieuw gestegen. In tegenstelling tot vorig jaar droegen ETF en passieve portefeuilles voornamelijk bij aan deze stijging. Grote Amerikaanse ETF-fondsenhuizen zoals BlackRock Fund Advisors (+ 0.4pp), Vanguard (+ 0.3pp) en Geode Capital Management (+ 0.2pp) behoren tot de topverkopers in 2019.

Wij hebben mede door de populariteit van de DAX een automatisch handelssysteem ontwikkeld. In de afgelopen 5 jaar bedroeg de winst circa 400%. Het systeem kan inspelen op zowel een stijgende beurs. De Duitse beursindex is in dezelfde periode nauwelijks gestegen of zelfs gedaald. De aan- en verkopen gaan automatisch dus u hoeft zelfs niets meer te doen. VRAAG HIER de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *