DAX: nog steeds hoop

De Duitse beursindex bevindt zich in de tweede week van het tweede kwartaal, en voor de tweede keer lijkt de neerwaartse correctie door te zetten. Dit betekent dat het aandelenbarometer rekening moet houden met de uitgangssignalen van de RSI, zowel op dag- als op weekbasis. Ter herinnering: op korte termijn bereikte de oscillator eerder dit millennium zijn hoogste punt.

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Duitse standaardwaarden en de 18.000 grens

Gisteren moesten de Duitse standaardwaarden opnieuw de ronde 18.000-mark prijsgeven en daalden ze zelfs onder de kernsteun van vorige week (18.088 punten), een Fibonacci-niveau (18.068 punten) en het voormalige recordniveau van 18.039 punten.

Trendlijn en belangrijke steunzones

De trendlijn die op weekbasis de verschillende toppen sinds 2015 verbindt, markeert een verdere belangrijke steunzone (momenteel bij 17.742 punten).

Een “bullish” uitweg

Maar er is ook nog een “bullish” uitweg: de recente koersontwikkeling zou kunnen uitkristalliseren als een trendbevestigende vlag (zie grafiek). Om de voortzettingsformatie te voltooien, is een sprint nodig boven de recente correctietrend (momenteel bij 18.207 punten).

De recente koersontwikkeling zou zich kunnen uitkristalliseren als een trendbevestigende vlag (zie grafiek). Om de voortzettingsformatie te voltooien, is een snelle stijging boven de recente neerwaartse trend nodig (momenteel op 18.207 punten).

Conclusie

Hoewel de DAX-index momenteel te maken heeft met neerwaartse druk en een daling onder belangrijke technische niveaus, biedt het bullish vlagpatroon nog steeds hoop op een ommekeer. Het blijft echter cruciaal om de ontwikkelingen op de markt nauwlettend te volgen en te letten op eventuele verdere neerwaartse bewegingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.