Biedt Wheaton Precious Metals kansen?

De koers van Wheaton Precious Metals heeft de afgelopen maanden een interessant patroon gevormd. In dit artikel bekijken we de technische indicatoren om te bepalen of er kansen zijn voor verdere stijgingen.

Wheaton Precious Metals Corp. is een Canadees multinationaal streamingbedrijf voor edele metalen. Het produceert meer dan 26 miljoen ounces en verkoopt meer dan 29 miljoen ounces zilver gewonnen door andere bedrijven als bijproduct van hun belangrijkste activiteiten.

Dubbele Bodem en Vlag

Na de lange termijn bodemvorming kan de koersontwikkeling sinds de zomer van 2020 uiteindelijk worden geïnterpreteerd als een trendbevestigende vlag (zie grafiek).

Maar dat is niet het enige constructieve grafiekpatroon, want de twee dieptepunten van oktober en februari bij 38,37/38,57 USD vormen een mogelijke dubbele bodem. Om de formatie te voltooien, is een sprint nodig over de hoogtepunten van de afgelopen twee jaar bij 51/52 USD.

Zowel de dubbele bodem als de vlag wijzen op een potentiële stijging naar het all-time high van $58,86 USD in augustus 2020.

Toekomstperspectief

Zowel de dubbele bodem als de vlag wijzen op een potentiële stijging naar het all-time high van $58,86 USD in augustus 2020. Puur rekenkundig zou een voltooide dubbele bodem een koerspotentieel van goed 12 USD activeren.

MACD Indicator

De MACD-indicator, die de trendsterkte meet, geeft ook bullish signalen af. De MACD is niet alleen positief, maar is recentelijk ook boven zijn signaallijn uitgebroken. Dit wordt vaak gezien als een signaal voor een voortzetting van de opwaartse trend.

Ondersteuningsniveau Biedt Bescherming

Het huidige maandelijkse dieptepunt van $47,02 USD fungeert als een belangrijk ondersteuningsniveau. Mocht de koers onder dit niveau dalen, dan kan dit een indicatie zijn van een trendomkeer.

Conclusie

De technische analyse van Wheaton Precious Metals wijst op mogelijke kansen voor beleggers, met patronen zoals een dubbele bodem en een voltooide correctievlag die een mogelijke voortzetting van de opwaartse trend suggereren. Met de MACD die ook positief is, zou een verdere stijging kunnen worden verwacht, met een mogelijk nieuw recordhoogtepunt als doel.

Niveau Prijs (USD)
Weerstand 1 $51
Weerstand 2 $52
All-time High $58,86
Steun $47,02

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.