DAX: Hulp uit de VS?

De Duitse aandelenindex, de DAX, begon de nieuwe week op een relatief rustige maar succesvolle manier. Met minder dan 100 punten verschil tussen het hoogste en laagste punt van de dag, toont de aandelenindex respect voor de 50-dagenlijn (momenteel op 15.295 punten).

Korte termijn trends

Ondanks deze voorzichtigheid blijft de korte termijn opwaartse trend intact. De succesvolle bodemvorming en de vaak beschreven ‘eiland omkering’ zijn momenteel constructief.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Belangrijke barrières

Een echte lakmoesproef ligt in het gebied van de horizontale barrières bij 15.500/15.600 punten. Hier hebben de Duitse standaardwaarden in de afgelopen maanden meerdere belangrijke hoogte- en dieptepunten gemarkeerd. Met het gemiddelde van de laatste 200 dagen (momenteel op 15.645 punten) loopt hier een verdere massieve barrière.

Invloed van de S&P 500

Beleggers moeten de grafieksituatie bij de S&P 500 nauwlettend in de gaten houden, waar de koersontwikkeling van de afgelopen maanden zich zou kunnen kristalliseren als een trendbevestigende consolidatievlag.

Conclusie

Voor de DAX is het beslissende deel van de “eiland omkering” – dat wil zeggen de opwaartse kloof van 2 november (15.028 tot 14.950 punten) – een kortetermijnverzekering aan de onderkant. Het is belangrijk om deze trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden om geïnformeerde investeringsbeslissingen te kunnen nemen.

Bron: HSBC

Hier zijn de belangrijkste getallen uit de tekst:

 • 50-dagenlijn: Momenteel op 15.295 punten.
 • Horizontale barrières: Liggen bij 15.500/15.600 punten.
 • Gemiddelde van de laatste 200 dagen: Momenteel op 15.645 punten.
 • Opwaartse kloof van 2 november: Tussen 15.028 en 14.950 punten.

Hier zijn enkele technische termen uitgelegd:

 • 50-dagenlijn: Dit is een voortschrijdend gemiddelde dat wordt berekend door de slotkoersen van de laatste 50 dagen op te tellen en vervolgens te delen door 50. Het wordt vaak gebruikt in technische analyse om trends te identificeren.
 • Bodemvorming: Dit is een term die wordt gebruikt in technische analyse om aan te geven dat de prijs van een effect mogelijk een laag punt heeft bereikt.
 • Eiland omkering: Dit is een grafiekpatroon in technische analyse dat zich vormt wanneer een beveiliging gap omhoog of omlaag beweegt, handelt gedurende een aantal dagen, en vervolgens gap terug naar het oorspronkelijke prijsniveau.
 • Consolidatievlag: Dit is een grafiekpatroon dat wordt gevormd wanneer de prijs van een effect zijwaarts beweegt na een sterke opwaartse of neerwaartse beweging. Het wordt zo genoemd omdat het patroon lijkt op een vlag op een vlaggenmast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.