SAP: Koers op weg naar nieuwe records?

Het aandeel van SAP presteert momenteel zeer goed volgens een van onze favoriete filters. Dit filter combineert de factoren “Momentum” en “low volatility” om stabiele trends en tegelijkertijd aandelen met lage schommelingen te identificeren. Een tweede model gebruikt zeven verschillende indicatoren voor een objectieve evaluatie, en ook hier scoort het technologieaandeel goed.

SAP is een Duitse multinational die software voor bedrijfsbeheer verkoopt en levert. Het bedrijf is opgericht in 1972 en is gevestigd in Walldorf, Duitsland. SAP is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met een omzet van meer dan 27 miljard euro in 2022.

Nieuwe hoogtepunten

Vanuit een grafisch oogpunt heeft het aandeel (huidige koers EUR 135,40 ) een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt van 135,26 EUR, wat betekent dat het de hoogtepunten van 2021 van bijna 130 EUR heeft overschreden. Dit is een ander pro-cyclisch instapmoment na de oplossing van de vlag die drie jaar geleden werd vastgesteld en die de trend bevestigt.

Toekomstige vooruitzichten

Deze ontwikkelingen openen de weg voor een poging om het huidige recordniveau van 142,54 EUR te bereiken. Op de lange termijn suggereert de besproken vlagconsolidatie zelfs dat er veel meer mogelijk is – specifiek, een aanzienlijke vooruitgang in “onbekend gebied”. Aan de andere kant vormt het pre-corona hoogtepunt van 128,89 EUR een “technisch zinvolle” en tegelijkertijd nauwgezette mogelijkheid tot beveiliging.

Conclusie

Gezien de huidige prestaties en toekomstige vooruitzichten, lijkt het aandeel van SAP op weg naar nieuwe records. Beleggers die geïnteresseerd zijn in technologieaandelen en op zoek zijn naar stabiele trends met lage volatiliteit, kunnen SAP overwegen voor hun portfolio.

Woordenlijst

  • Momentum: Dit is een investeringsstrategie die aandelen koopt die in prijs stijgen en aandelen verkoopt die in prijs dalen.
  • Low volatility: Dit verwijst naar aandelen die minder prijsschommelingen hebben.
  • Pro-cyclisch instapmoment: Dit is een strategie waarbij beleggers aandelen kopen wanneer de prijzen stijgen.
  • Vlagconsolidatie: Dit is een patroon op een prijsgrafiek dat een tijdelijke onderbreking van een bestaande trend signaleert. Het wordt ‘vlag’ genoemd omdat het eruit ziet als een vlag op een mast op de grafiek.
  • Onbekend gebied: Dit verwijst naar prijsniveaus die een aandeel nog nooit heeft bereikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.