Een top cannabisaandeel voor 2024

In de dynamische wereld van beleggingen is het essentieel om op de hoogte te blijven van opkomende trends en kansen. Een van de meest opvallende ontwikkelingen in de afgelopen jaren is de opkomst van de cannabisindustrie. Met de groeiende legalisatie en acceptatie van cannabis wereldwijd, zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor beleggers die bereid zijn om deze groene golf te berijden.

De belofte van de cannabisindustrie

De cannabisindustrie heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en biedt beleggers een scala aan mogelijkheden. Steeds meer landen en staten legaliseren het gebruik van cannabis in een of andere vorm. Dit creëert nieuwe markten en kansen voor cannabisbedrijven. Er zijn twee markten in de cannabisindustrie: medisch en recreatief. Beide vertegenwoordigen groeipotentieel.

Industriële investeringen en verwachte groei

Gevestigde bedrijven buiten de industrie breiden hun voetafdruk uit in de cannabisruimte. De zogenaamde “verslavingsindustrieën” – alcohol, tabak en farmaceutica – investeren zwaar in de cannabismarkt. De wereldwijde verkoop van cannabis wordt verwacht te stijgen van $57,18 miljard in 2023 tot $444,34 miljard in 2030, met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 34,03%. Dit groeipotentieel maakt cannabis een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid.

Diversificatie en risico’s

Beleggen in cannabis kan diversificatie bieden aan een beleggingsportefeuille. Het biedt blootstelling aan een opkomende sector die mogelijk niet gecorreleerd is met traditionele activaklassen. Het is echter belangrijk op te merken dat, net als bij elke investering, er risico’s zijn verbonden aan het beleggen in cannabis. Deze omvatten juridische en regelgevende onzekerheden, marktvolatiliteit en operationele risico’s van individuele bedrijven. Daarom is het essentieel om grondig onderzoek te doen en mogelijk professioneel advies in te winnen voordat u investeert in de cannabisindustrie.

Volgens recente gegevens van Fortune Business Insights, wordt de wereldwijde cannabismarkt geschat op USD 43,72 miljard in 2022 en zal naar verwachting USD 444,34 miljard bereiken in 2030, met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 34,03%. Deze groei wordt aangedreven door de toenemende consumptie van cannabis voor zowel recreatief als medisch gebruik. Bovendien blijkt uit een recente enquête onder lezers van Investopedia dat ongeveer 60% van de lezers actief beleggen in cannabis, waarbij minder dan 10% van de respondenten meer dan $25.000 heeft geïnvesteerd in de cannabissector. Dit suggereert dat hoewel de interesse in cannabisbeleggingen groeit, veel beleggers nog steeds voorzichtig zijn en relatief kleine bedragen investeren. Met de juiste strategie en een goed begrip van de markt, kan beleggen in cannabis echter een lonende onderneming zijn.

Opkomst van Cannabis Aandelen

In de afgelopen maanden hebben cannabis aandelen serieuze momentum gekregen door de mogelijkheid dat de VS marihuana op federaal niveau zou kunnen herindelen, wat een aanzienlijke overwinning zou zijn voor deze bedrijven vanuit onderzoeks-, belasting- en arbeidsperspectief. Onlangs kreeg de industrie nog een boost toen de kiezers in Ohio recreatieve marihuana legaal maakten – en vooruitkijkend, heeft Duitsland volgend jaar een eigen historische stemming gepland.

Tegen deze achtergrond zouden cannabis aandelen mogelijk bovengemiddelde winsten kunnen genereren voor aandeelhouders in het komende decennium. Maar op dit moment zijn verschillende cannabis aandelen kleine of micro-cap bedrijven die enorme verliezen rapporteren. Veel van deze aandelen staan genoteerd op de OTC-markten en blijven speculatieve inzetten voor langetermijnbeleggers.

Constellation Brands: topklasse cannabisaandeel

Maar aangezien de komende golf van legalisatie mogelijk meerdere miljardenmarkten voor cannabisbedrijven kan ontsluiten, is een topklasse cannabisaandeel dat het overwegen waard is Constellation Brands (STZ), huidige koers: 240,85 USD. Met een marktkapitalisatie van $43,96 miljard produceert, verkoopt en brengt Constellation Brands bier, wijn en sterke drank op de markt in de VS, Canada, Mexico, Italië en Nieuw-Zeeland.

In 2017 stapte dit gerenommeerde aandeel in de wereld van cannabis door $190 miljoen te investeren in het Canadese cannabisbedrijf Canopy Growth (CGC), waarbij het een belang van 10% verwierf. Het daaropvolgende jaar investeerde Constellation Brands nog eens $4 miljard, waardoor zijn belang in CGC toenam tot 38,6%.

Wat is Canopy Growth waard?

Aandelen van Canopy Growth zijn met 99% gedaald ten opzichte van de all-time highs, waardoor het bedrijf wordt gewaardeerd op $431,9 miljoen op basis van marktkapitalisatie. De Canadese marihuanaproducent heeft de afgelopen vijf jaar te maken gehad met toenemende verliezen en hoge voorraadniveaus. Om zijn cash burn rates te compenseren, heeft Canopy Growth zijn productiecapaciteiten verminderd en zijn personeelsbestand verkleind. Vorig jaar schreef Constellation Brands zijn eigen vermogensbelang in Canopy Growth af met $1,1 miljard vanwege afschrijvingen op goodwill.

Dat gezegd hebbende, terwijl Canadese marihuanaproducenten worstelen met negatieve winstmarges, rapporteren multi-state operators in de VS – zoals Green Thumb Industries (GTBIF) – consistente winsten. De VS is een veel grotere markt in vergelijking met Canada, waardoor gelicentieerde cannabisproducenten kunnen profiteren van schaalvoordelen. Bovendien verwacht een rapport van Fortune Business Insights dat de wereldwijde cannabismarkt jaarlijks met 34% zal groeien tot bijna $444 miljard in 2030, tegenover slechts $57 miljard in 2023.

Vooruitkijkend heeft Canopy Growth strategische overnameovereenkomsten met Acreage Holdings (ACRHF), een multistate cannabisoperator in de VS, evenals met eetwarenfabrikant Wana Brands. De expertise van Constellation in de alcoholbusiness kan Canopy ook in staat stellen om zijn cannabis-geïnfuseerde drankenbusiness snel op te schalen in de komende jaren.

In de afgelopen 12 maanden heeft Acreage een omzet gerapporteerd van $233 miljoen met $17,57 miljoen aan operationele verliezen. Ter vergelijking, in 2019 rapporteerde het bedrijf een omzet van $74 miljoen met een operationeel verlies van $178 miljoen.

Kwartaalresultaat

Hoe presteerde Constellation Brands in het fiscale Q2? Hoewel Constellation Brands een aanzienlijk belang heeft in Canopy Growth, blijft het een van de grootste bierfabrikanten ter wereld. Het is het nummer één merk onder bierfabrikanten in de VS, en verhoogde de bierverkoop met 12% in het fiscale Q2 van 2024 (eindigend in augustus). Vergelijkenderwijs waren de totale verkopen in Q2 jaar op jaar met 7% gestegen. Constellation Brands is nu op zoek om tractie te krijgen in de high-margin premium bier- en wijnsegmenten, die ook een snelgroeiende markt zijn.

Geprijsd op 20 keer de verwachte winst, wordt STZ als redelijk geprijsd beschouwd. Analisten verwachten een jaarlijkse stijging van 11% in de aangepaste winst in de komende vijf jaar. Het bedrijf betaalt momenteel een kwartaaldividend van $0,89 per aandeel, met ruimte voor verdere groei.

Analistenadvies en Koersdoelstellingen voor STZ

Onder de 17 analisten die Constellation Brands volgen, bevelen 14 “sterk kopen” aan, één “gematigd kopen,” en slechts twee “houden.” Het gemiddelde koersdoel voor STZ is $293,33, wat 22% hoger is dan de huidige niveaus. Dit suggereert dat analisten aanzienlijke opwaartse ruimte zien voor het aandeel in de nabije toekomst.

Conclusie

Met de groeiende legalisatie en acceptatie van cannabis wereldwijd, biedt de cannabisindustrie beleggers een scala aan mogelijkheden. Constellation Brands, met zijn strategische investeringen in de cannabisindustrie en solide financiële prestaties, kan een aantrekkelijk rendement bieden aan zijn aandeelhouders in de komende jaren. Beleggers die geïnteresseerd zijn in de cannabisruimte zouden dit aandeel zeker in de gaten moeten houden. Met de juiste strategie en een goed begrip van de markt, kan beleggen in cannabis een lonende onderneming zijn. Het is echter belangrijk om grondig onderzoek te doen en mogelijk professioneel advies in te winnen voordat u investeert in de cannabisindustrie.

Gebruikte bronnen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.