Nieuws

Impressie zonnepark Roosendaal TomorrowEnergy

Beleggen in zonneparken: 5,8% rente

De zon is een oneindige bron van energie die in feite alle energie die we gebruiken mogelijk heeft gemaakt. Waar we nu eindelijk steeds meer gebruik van maken, is de rechtstreekse energie die de zon nu naar ons toe stuurt.

Source: Jaime González & https://flic.kr/p/dHYz8s

Donkere wolken boven de eurozone

In het 3ede kwartaal van 2018 begonnen de cijfers er al minder uit te zien. De economische groei viel met 0,2% terug naar het laagste niveau in vier jaar. Volgens de ECB zou de inzinking slechts tijdelijk zijn en was het groeicijfer een eenmalige vertekening van de economische werkelijkheid in de eurozone.

Source: Nico Jensen & https://flic.kr/p/9qmcC5

De tien favoriete aandelen voor 2019

Het afgelopen jaar 2018 is een annus horribilis geweest voor de belegger, terwijl de verwachtingen juist hooggespannen waren. Al aan het begin van het jaar

Europese banken in het nauw

Het afgelopen jaar is een annus horribilis geweest voor het Europese bankwezen. De cijfers liegen er niet om. De gemiddelde koers is met 25% gedaald en dat betekent dat er een bedrag van $ 380 miljard aan aandeelhouderswaarde verdampt is.

Source: Markus Spiske & https://flic.kr/p/ojq5c8

De oude garde haakt af

Het kan geen toeval zijn. Het afgelopen halfjaar heeft een stoet van ceo ’s van bedrijven, die consumentengoederen produceren, hun vertrek aangekondigd.

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop: onrust zal aanhouden

Het thema voor 2019 zal onrust worden. De crisis kan zomaar terugkeren.  Wees daarom flexibel en houdt cash aan. Zoek bescherming in wat de overheid niet kan bijdrukken, zoals edelmetalen en bitcoins. Dat zegt Willem Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund, in ons jaarlijks gesprek over de vooruitzichten.

Beleg in zwakke bedrijven

Aandelen van bedrijven met populaire, gewenste eigenschappen genereren een lager verwacht rendement, terwijl die met minder impopulaire, ongewenste eigenschappen een hoger verwachte rendement behalen.

Author: Grant Stantiall & https://flic.kr/p/ohjru1

DaxTrader boekt 84% winst in 2018

Wij hebben met DaxTrader, onze service voor handelaren, een prachtig rendement gehaald. Ons jaarrendement is uitgekomen op 84%. In deze turbulente tijden is traden niet makkelijk. DaxTrader kan een hulpmiddel voor beleggers zijn.