De tien favoriete aandelen voor 2019

Het afgelopen jaar 2018 is een annus horribilis geweest voor de belegger, terwijl de verwachtingen juist hooggespannen waren. Al aan het begin van het jaar tuimelden de koersen om onduidelijke redenen, maar daarna kwam er alsnog een voorzichtig herstel op gang. In het 4de kwartaal ging het weer mis. De volatiliteit nam enorm toe en koersen jojoden om uiteindelijk naar beneden weg te glijden. Wereldwijd flirtten de beurzen met de berenmarkt.

De grote vraag is wat er in 2019 staat te gebeuren? Richt de oudste stierenmarkt ooit zich nog eenmaal op en is december slechts een noodzakelijke correctie geweest? Door de koersdalingen zijn waarderingen van aandelen weer een stuk aantrekkelijker geworden. Of stevenen we in dit jaar af op een heuse recessie.

Het aantal onzekerheden is groot. We noemen er enkelen: de handelsoorlog tussen de VS en China, de Brexit, Italië, de verkiezingen in de Eurozone en natuurlijk de olieprijs. Wij denken dat het onder de huidige omstandigheden verstandig is een goede spreiding in de portefeuille aan te brengen, waarbij het accent op defensieve waarden ligt, maar waarbij de mogelijkheid om te kunnen profiteren van een opleving in de markt zeer zeker aanwezig is. Ook blijft er oog voor het mogelijke langetermijn succes van een bedrijf.

Wij hebben een rapport opgesteld van 24 pagina’s met een uitgebreide analyse van de aandelen die u kunt aanvragen. Het rapport kost slechts 23,95 inclusief BTW. U kunt het ook gratis verkrijgen als u lid wordt van onze nieuwsbrief. Zie hieronder:

Abonneer u om updates te ontvangen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.