Signalen AEX tegenstrijdig

Welnu, de conclusie van de afgelopen week is kort samen te vatten: Vlees noch vis.

Een verkeerslicht kan nooit zo lang twijfelen tussen rood en oranje, dus vergeten we dat maar.

Ik kan het heel kort houden want er is eigenlijk niets veranderd. Het vorige week omschreven bearish patroon is nog steeds intact, maar de trend op de uurgrafiek ook. Dat bedoelde ik vorige week met de idee dat er nog steeds extra risico’s kleefden aan een short- positie, daar optietransacties wel premie verliezen terwijl de visie nog steeds valide is.

Zoals de vlag er nu voor hangt zal een doorbraak van 263 (200 uurs voortschrijdend gemiddelde en steunlijnen) een eerste signaal van verzwakking zijn.

Aan de andere kant zijn de risico’s voor een verder kortstondig opwaarts vervolg wel toegenomen. De stoploss van 272 moet dan ook strikt gehanteerd worden, daar 280 (die ik eerder dit jaar aangaf te willen zien in 2009) een reële mogelijkheid wordt met mogelijk een uitschieter tot 291.

Technische analyse van de AEX ( urengrafiek van de AEX-future) 13 juni 2009
Technische analyse van de AEX ( urengrafiek van de AEX-future) 13 juni 2009
Beursbarometer: Randstad ten opzichte van de AEX
Beursbarometer: Randstad ten opzichte van de AEX

De eerdere visie aangaande de 10-jaarsrente (bund) blijft gehandhaafd (long met stop op 117 en doel 120 resp.124). Er is een dubbele bodem geplaatst en de recente opwaartse uitbraak boven het 200 uurs voortschrijdende gemiddelde doet vermoeden dat de aandelenberen nu gevoederd worden.

Technische analyse van de 10-jaarsrente (future) op 30 minutenbasis op 13 juni 2009
Technische analyse van de 10-jaarsrente (future) op 30 minutenbasis op 13 juni 2009

Op individuele fondsenbasis zijn de signalen tegenstrijdig. Er zijn koopkandidaten te vinden enerzijds en AKZO liet vanmiddag een verkoopsignaaltje zien op de uurgrafiek (stoploss 35)

Samenvattend zijn de signalen dus niet eenduidig, dus kan het best zo zijn dat we nog langer door moeten modderen, de wall of worry beklimmend.

Gratis e-mail alert: Met deze service blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen! U kunt de categorie(en) (Aandelen,Obligaties, Grondstoffen etc.) kiezen waarvoor u de nieuws alerts wilt ontvangen. Klik hier om u aan te melden.

Ondergetekende heeft een positie in een renteprodukt en in AKZO. De redactie heeft geen posities in de genoemde beleggingen. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensbeheerder
c.devries@dekritischebelegger.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.