Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goede belegging in opkomende markten

Tip van de week: Magellan

Het beleggingsfonds Magellan van het Franse huis Comgest biedt beleggers op zoek naar een positie in de opkomende markten– of een uitbreiding van hun bestaande positie – een goede mogelijkheid daartoe.

Magellan heeft het zwaartepunt van zijn investeringen liggen in Zuid-Oost Azie, Latijs-Amerika en Zuid-Europa. Over de afgelopen 10 jaar bedroeg het rendement gemiddeld 12,8 % per jaar. Dit jaar werd er reeds 34,3 % gerealiseerd.

magellan4

Deze tip is eerder uitgebracht op De Kritische Belegger. (zie hier en hier) Sinds de eerste publicatie op 16 maart jongstleden is het fonds ruim 34% gestegen. (in Euro)

Niet in het minst omdat toonaangevende emerging markets – zoals de BRIC-landen – ruim meer dan 60 % realiseerden. Het zwaartepunt van de wereldeconomie is aan het verschuiven en voor beleggers lijkt het steeds meer zaak de belangen in deze nieuwe opkomende markten te vergroten. De groei komt uiteindelijk daar vandaan en niet uit West Europa.

Beleggers doen er echter  verstandig aan een correctie op deze stijging af te wachten en dan in te stappen. Maar aangezien een dergelijke correcte zich niet zomaar aankondigt – wellicht komt er pas een wanneer de AEX de 300 punten bereikt – is het wellicht nog verstandiger de geplande positie in verschillende fasen aan te kopen. Gemiddeld zal de aankoopprijs niet zo snel tegenvallen.

Datum advies: 15 juni 2009
Koers: EUR 1207,59
Klik hier voor actuele koers
ISIN Code: FR0000292278

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Zijn clienten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Goede belegging in opkomende markten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *