De ‘Le Pen’ Trade

De presidentsverkiezing in Frankrijk is de belangrijkste politieke gebeurtenis in het tweede kwartaal, niet alleen in Europa maar ook voor de wereldwijde financiële markten in het algemeen. Er zijn twee rondes en drie kandidaten maar één naam is vooral belangrijk – Marine Le Pen. Le Pen, leider van de anti-Europese en anti-immigratie Front National, belooft een referendum over het EU-lidmaatschap binnen de eerste zes maanden van haar presidentschap.

Een dergelijke stap zou een klap voor de Europese Unie zijn en een Frexit kan het project geheel ondermijnen. Het is dus een existentieel risico voor de euro. Een stijging van de populariteit van Emmanuel Macron lijkt de kansen van Le Pen te hebben afgenomen. Peilingen waren echter niet goed in staat om zowel de Brexit als de verkiezing van Trump te voorspellen.

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen zal gehouden worden op 23 april en de beslissende tweede ronde op 7 mei. Als Le Pen wint, dan kunnen handelaren overwegen om een shortpositie in EURJPY te nemen. De euro kan onder druk komen en de Japanse munt wordt dan gebruikt als vluchthaven. De beweging van het valutapaar na de Brexit-referendum was binnen een dag circa 1250 pips.

EURJPY Brexit
EURJPY Brexit

De EURJPY stortte in na de Brexit-referendum. Het valutapaar kan op een zelfde manier reageren als Le Pen de verkiezingen in Frankrijk wint. Inspelen op dat Le Pen de verkiezingen wint kan dus door middel van short te gaan op de EURJPY.

Wij hebben een gratis rapport opgesteld met vijf handelsideeën voor dit kwartaal. Bent nu benieuwd naar de andere vier beleggingsmogelijkheden?  VRAAG HIER HET GRATIS RAPPORT AAN.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.