Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Long in Quest for Growth

We hebben aandelen van het de Belgische durfkapitalist Quest for Growth opgenomen. Wij denken dat dit Belgische fonds interessant is, onder meer vanwege de brede spreiding van de portfolio waarin het belegt (zie onderstaande tabel). De trade luidde als volgt:

Actie:
We kopen aandelen Quest for Growth.

Toelichting:
We zien potentie in het Belgische Quest for Growth (tickersymbol: QFG/ISIN-code: BE0003730448). Quest for Growth is een Privak (Belgisch investeringsvehicle) die zich richt op Europese groeiaandelen in diverse sectoren, zoals biowetenschappen, informatietechnologie, software, halfgeleiders, telecom, elektronica, nieuwe materialen, en bijzondere opportuniteiten in andere groeisectoren.

De portfolio van Quest for Growth is grotendeels geïnvesteerd in groeibedrijven die op Europese aandelenbeurzen (Euronext, London Stock Exchange, Deutsche Börse, et cetera) en op andere gereglementeerde beurzen noteren, maar ook een aantal niet-beursgenoteerde ondernemingen. Onderstaande tabel geeft een overzicht aan van deelnemingen van QFG, waaronder Ablynx, Melexis, Umicore, SAP, Avantium en Corbion.

De marktkapitalisatie van QFG is meer dan €100 miljoen en de intrinsieke waarde per aandeel op 31 januari bedroeg €9,02. We raden aan om uw order te limiteren. Huidige koers QFG [d.d. waarop we deze trade hebben gedaan]: €7,26.

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We kopen 150 aandelen QFG @ €7,26.

Nieuwe positie:
Long: 150 aandelen QFG.

Daggrafiek Quest for Growth

De koers van Quest for Growth is in 1 jaar tijd bijna gehalveerd en bereikte daarbij eind juni vorig jaar een dieptepunt van €6,22. Het aandeel consolideerde vervolgens maandenlang en heeft sinds kort de weg omhoog weer gevonden. Een koopsignaal, zijnde een ‘golden cross’-signaal, is op dagbasis al gegeven: de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) hebben elkaar onlangs gekruist.

Een ander krachtig koopsignaal is gegeven doordat de koers overtuigend opwaarts uit de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) is uitgebroken. Dit geeft aan dat het sentiment ‘bullish’ (positief) is. Steun kunnen we vinden op €7,35 zijnde de bovenkant van de Cloud.

Wij zien nog steeds voldoende stijgingspotentieel mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. In deze column leggen we geen optiestrategie uit, wat normaal een mogelijkheid is om met een geringe investering in te spelen op een stijging, maar bij dit fonds kunnen we helaas geen opties, maar alleen aandelen kopen.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €7,70.
Tweede weerstand: €8,65.
Eerste steun: €7,35.
Tweede steun: €7,06.

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Quest for Growth. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.