Kunstmatige intelligentie en algoritmes op de beurs

Hoe je het ook wendt of keert, kunstmatige intelligentie is de toekomst, dus ook voor de aandelenmarkt. Of het nu gaat om analytische tools die data vergaren door middel van kunstmatige intelligentie of geautomatiseerde algoritmes die het handelen voor je doen, je kunt er niet meer om heen. Maar veel mensen zijn nog sceptisch over kunstmatige intelligentie. Wanneer een computer een fout maakt, dan wordt dit het vaak zwaarder aangerekend dan wanneer een mens diezelfde fout maakt. Kunstmatige intelligentie gaat de wereld veranderen, maar de technologie is nog pril en de komende jaren zullen zorgen voor veel revolutionaire ontwikkelingen.

Succes verhalen

Een algoritme is enkel zo sterk als de persoon die het gebouwd heeft. Neem bijvoorbeeld Manish Gupta die op zijn 19e al miljonair was, mede dankzij automation software. Hiernaast is Manish natuurlijk een van zichzelf ook een zeer talentvolle trader die uitstekend markten kan analyseren. Bekijk de resultaten van Manish in het gelinkte artikel.

Het verhaal van De Kritische Belegger is natuurlijk ook zo’n succesverhaal. Niet iedereen die €25.000,- belegt bij De Kritische Belegger is binnen drie jaar miljonair, maar dankzij het beleggings algoritme wordt op de lange termijn altijd rendement behaalt.

Een toekomstbeeld

Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich echter door. Door middel van machine learning met steeds geavanceerdere en sneller codes kan de markt steeds beter begrepen worden. Hoogst waarschijnlijk tot een punt waar de redenatie van de computer niet meer te begrijpen is. Dit is ook waar een gevaar ligt, wanneer het algoritme niet begrepen wordt, maar het wel winst behaalt, dan is er niet direct een probleem. Maar wanneer verlies geleden wordt, dan is het al snel een stuk lastiger voor belegger die hun vermogen aan het algoritme vertrouwen.

Het is belangrijk om niet te vergeten dat iedereen minder periodes heeft op de beurs. Zelfs Manish Gupta had maanden waar verlies geleden werd. Dit heeft hem echter niet weerhouden om vertrouwen te blijven houden in zijn algoritme. Beleggings algoritmes zijn het heden, in de toekomst zal kunstmatige intelligentie meerdere dimensies toevoegen aan de wereld van aandelen. Het is van essentieel belang om mee te gaan met technologische ontwikkelingen elke industrie, zo ook op de beurs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.