Kweekvlees kan de toekomst zijn

Het concept van kweekvlees is al begin dit millennium geïntroduceerd. In 2011 betaalde men voor de eerste hamburgers uit een lab maar liefst $345.000,-, geen misselijk bedrag. Maar de technologie ontwikkelt zich snel en slechts 10 jaar later betaal je voor een vergelijkbare burger ongeveer $11,-. Nog Steeds aanzienlijk duurder dan een traditionele burger, de verwachting is wel dat binnen afzienbare tijd gekweekt vlees goedkoper is dan traditioneel vlees.

Het argument

Aan de hand van een levenscyclusanalyse en een technisch-economische analyse  gaat CE Delft er van uit dat in 2030 de kosten van gecultiveerd vlees betaalbaar zijn voor de doorsnee consument. Dit gaat er van uit dat vraag en aanbod in balans is. Van Nederland tot Israël en zelfs in het land van de picanha, Brazilie, wordt onderzoek gedaan naar gecultiveerd vlees. Singapore is het eerste land waar groen licht is voor de consumptie van kweekvlees in de vorm van kipnuggets, deze zijn echter nog niet op de markt.

Beursgenoteerde bedrijven

Momenteel is het aantal beursgenoteerd bedrijven gelimiteerd. Hierdoor ben je gelimiteerd in je opties, wel heb je nog veel kansen om er als eerste bij te zijn. Beyond Meat is een van de grootste spelers in de industrie met hun Beyond Burger en Beyond Chicken. Het is ook een van de weinige bedrijven die nu al beursgenoteerd zijn. Verder zijn ook bedrijven zoals Neto Group en Tyson Foods bezig om kweekvlees aan de man te brengen, maar dit is niet hun enige bezigheid.
Mosa Meat is een bedrijf uit Maastricht wat een van de voorlopers is om kweekvlees aan de consument te brengen. Op dit moment is Mosa Meat nog niet beursgenoteerd. Geloof jij echter wel dat kweekvlees de toekomst is en wil je graag in een Nederlands bedrijf investeren? Houd het bedrijf dan goed in de gaten want de verwachting is dat wanneer kweekvlees binnen de EU verkocht mag worden het bedrijf ook op de beurs kan verschijnen.

1 gedachte over “Kweekvlees kan de toekomst zijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.