Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers negeren mooie winstcijfers!

De cijferregen over het 2de kwartaal was gewoon fantastisch. Maar liefst 85% van de bedrijven in de S&P500 leverde lieten een veel hogere winst zien dan verwacht. De operationele marge kwam uit op 13,1%. Ook dat percentage is bepaald niet te versmaden.

Ondanks deze juichende cijferregen deed de koers van de meeste bedrijven amper iets. In het geval van bijvoorbeeld Apple (+ 28%) ging de koers zelfs licht achteruit. Op een mediane basis bedroeg de outperformance van de S&P500 slechts 10 basispunten. Dat is heel weinig. Over de periode 2011 – 2019 bedroeg de outperformance 66 basispunten.

Wat is er aan de hand? Sommige analisten wijzen op de toch wat magere verwachtingen voor het 3de en 4de kwartaal. Andere wijzen erop dat de markt al heel ver is doorgelopen. De rek lijkt er een beetje uit.

Misschien hebben beleggers er gewoon geen vertrouwen meer in dat het huidige niveau van winstgroei vastgehouden kan worden. Dat betekent dat marges een veer moeten laten. Bedrijven krijgen het moeilijker om prijsstijgingen door te geven aan de klant. Ook moet er eindelijk weer eens geïnvesteerd worden door bedrijven. Tsja en zoiets kost geld en dat vindt de hebberige belegger niet leuk.

Terzijde: het nieuwe IPCCrapport zal de oliemaatschappijen de komende jaren voor grote problemen stellen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *