fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de beurs is tegenwoordig saaiheid troef. De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 sloot 0,11% hoger. De technologiebeurs Nasdaq klom 0,14% en de Dow Jones daalde met 0,16%. De Dow Jones heeft dit jaar slechts vier handelsdagen gehad waar het meer dan 1% bewoog. Als deze trend zich doorzet zal de beursindex het jaar afsluiten met slechts 12 handelsdagen waarin het +/- 1% bewoog. Sinds 1950 ligt het gemiddelde aantal handelsdagen met een beweging van meer dan 1% op 52, 1. Het saaiste jaar was 1964 met slechts 3 dagen en het spannendste jaar was 2008 met 134 dagen waarin de index +/- 1% bewoog. In dat jaar kelderde de Dow Jones met 33,8%.

Uit cijfers van De Stock Trader’s Almanak van Jeffrey Hirsch blijkt dat sterke beursjaren samengaan met weinig beweging. Van de 15 jaren dat de Dow Jones 26 of minder dagen had met een beweging van +/- 1% was de gemiddelde jaarwinst 17,9%. Slechts in een geval (1953) eindigde de Dow Jones met verlies en in 12 van de 15 jaren werd een dubbelcijferige winst gehaald.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Saai leidt tot sterk”

  1. Avatar

    Het is net hoe je het bekijkt natuurlijk, saaiheid, of voorzichtigheid.
    Voorzichtigheid,welk zich vertaald in weinig volume, is vanuit technisch analyse oogpunt gezien, het voorportaal van een bearmarkt.Net even anders dan het artikel, of Stock Trader’s Almanak, laat zien.. Over saai gesproken, zo’n periode is allerminst saai!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *