Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Euro op weg naar $1,30, ING omhoog

De euro heeft op korte termijn toekomst. De munt kan in ieder geval herstellen naar de $1.30 zone. De AEX bevindt zich in een rustfase. Het aandeel ING kan op korte termijn verder omhoog. De daling van de olieprijs is de aanzet voor meer. De lange rente zal onder de 3% duiken. Dat waren enkele onderwerpen die besproken werden in de jongste live chatsessie van De Kritische Belegger met technisch analist Dick Otto.

Deelnemers konden hem vragen stellen over de ontwikkelingen op de financiële markten. Hieronder het verslag. (verkort) Aan de sessie deden verschillende deelnemers mee. U kunt ook meedoen. Zie hieronder.

Roparun

De Roparun (afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN) is een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Een van de teams is Tref & Co waar technisch analist Dick Otto van uitmaakt. Onlangs had de redactie een interview met hem: lees dat hier.

Wij nodigen ieder uit om het initiatief te ondersteunen.

Via dit formulier kan een bijdrage worden geleverd: http://www.matrixam.nl/?rubriek=sponsor&page=roparun

Forum

Steeds meer bezoekers doen mee aan ons FORUM. Het biedt de gelegenheid om onderling kennis en van gedachten te wisselen.

Wij hebben forums over de AEX, GoudGann,TomTom,ING en Aegon.

Daarnaast  hebben wij ook een subforum voor beginners. Bij beleggen zijn veel termen noodzakelijkerwijs gestandaardiseerd net zoals bij elk ander gebied. Het gevolg is echter dat het voor beginners moeilijk te doorgronden is. Bijvoorbeeld wat is een stoploss, wat zijn weerstand en steunniveau’s. Wat is een stop limiet order, Wat is het minimum kapitaal om te starten?

De bedoeling is om vragen te stellen en actief elkaar te helpen bij termen die u niet weet.

Stelt u zelf voor in deze topic:

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/even-voorstellen

Registreren voor het forum kan via deze link: Klik hier

Euro gaat weer stijgen

Allereerst de EURO lijkt mij…heeft die toekomst, technisch gesproken?

Ik pak de grafiek erbij. . We zijn aangekomen op ons koersdoel de 1.20 zone. Nu staan er twee scenario’s open. Alletwee met dezelfde lange termijn visie. Op korte termijn verwachten wij in ieder geval een herstel naar de 1.30 zone. Dat is de minimale target. Maximaal terug naar de 1.35 zone. In beide scenario’s is de low van deze week van groot belang. Een daling onder 1.20 (na het herstel) is zeer zwak: targets 1.15 en lager. Op nog langere termijn is een nog forsere daling van de euro mogelijk.

Samengevat: herstel 1.30 / 1.35 daarna onder de bodem naar 1.15 – 1.00

Euro technische analyse 18 mei 2010
Euro technische analyse 18 mei 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Verdere daling AEX?

De AEX is nogal wispelturig de laatste week. Verwacht u een verdere daling?

De daling van 340 tot onder 325 zien we voorlopig als negatief en inderdaad de voorloper van verdere dalingen. We hebben twee triggers voor de AEX: Onder 323: zwak, targets 310 en uiteindelijk lager.

nu 331

Boven 338: hierboven op korte termijn verder herstel mogelijk en tussen 323 en 338 een neutrale zone. Dus binnen die grenzen zien wij als een rustfase in een AEX die richting aan het kiezen is.

ING

Dick, hoe belangrijk vind je de opwaartse gaps bij ING recent, hoeveel potentie?

We zien vanaf de bodem een hele krachtige trend gevolgd door een correctie waardoor de top van vorige week belangrijk is. Boven 7.27 heeft ING een potentie om door te zetten tot minimaal 8. Daar ligt een belangrijke basis in de koersen.

Ik zie het ja, ben wel geneigd te denken dat we erdoor heen gaan gelet op krachtige gap op 7 mei, ofwel het glas is halfvol.

Wij kijken inderdaad ook omhoog, in ieder geval voor de korte, speculatievere termijn.

Aandeel Pharming onduidelijk

Dick wat verwacht je van het aandeel Pharming?

Pharming is bovendien een aandeel met relatief lage omzetten, waardoor een plotselinge vraag kan zorgen voor versnelling.

Ik kan kort zijn over Pharming. Patroontechnisch is er niet veel te zeggen, kans op een klein herstel gevolgd door nieuwe lows. Maar behoorlijk onduidelijk, veel gaps en schokkerige bewegingen. Geen duidelijk advies, wij zijn neutraal

Olie

Wat gaat op korte termijn de olie doen?

Duidelijk: de daling van de afgelopen weken is de aanzet voor meer. Wij verwachten een klein tussentijds herstel gevolgd door verdere dalingen naar $60.

Lange rente

Wat me ook interesseert is de rente in verband met de toename van geld. Dan praat je meestal over de lange rente

Valt buiten disclaimer. We kijken naar Netherlands 10yrs Bond. We verwachten een verdere daling tot onder 3%. Mogelijk 2-2.4%.
Einde verslag.

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Wilt u ook meedoen?

Er zijn nog een aantal beperkte plaatsen beschikbaar voor bezoekers van De Kritische Belegger. Word lid van een exclusief gezelschap.

Het is de bedoeling om periodiek chatsessies met analisten te houden waarbij leden vragen kunnen stellen over de markten. (aandelen, AEX, olie, goud etc.). Ook kunt u een vraag stellen over uw favoriete aandeel.

Stuur ons een e-mail via onze contactpagina als u mee wilt doen en dan sturen wij u de details door.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Euro op weg naar $1,30, ING omhoog”

 1. Avatar
  Paul Babeliowsky

  ‘Duidelijk: de daling van de afgelopen weken is de aanzet voor meer. Wij verwachten een klein tussentijds herstel gevolgd door verdere dalingen naar $60.’

  Hoezo duidelijk? Ik zou een slag om de arm houden. De lange trend omhoog is nog steeds niet gebroken.

 2. Jan S

  Tja wat ’t wordt ?… mijn glazenbolletje is al jaren stuk en een nieuwe heb ik nog steeds niet gevonden.
  Verwachtingen op basis van mogelijke Fibo-doelen … evt. via EW scenario’s … ’t is een methode, één van de vele, moet je maar denken.
  Ik opereer nu zo’n ruim tien jaar in het beursgebeuren, en in die tijd heb ik enkel geleerd, dom.. ik weet ’t 😉 , dat je gewoon de grafiek met zijn steunen en weerstanden moet volgen om winst te maken, en voor voorspellingen ga ik wel naar de Kermis.
  Ik voeg even de dag grafiek van het Euro/Dollar geweld hieronder bij:

  Technische analyse Euro-dollar 19 mei 2010

  U ziet dat vandaag de koers probeerde de trading-zone tussen de 3/8 – 5/8 lijnen binnen te dringen, maar dat de koers afketste op de 3/8 lijn.

  Voor de tweede keer, dat lukte de koers maandag ook niet.
  Maar .. de volhouder wint … en wanneer je maar lang genoeg op een deur beukt … gaat ie open … dus wees alert !
  .
  Vriendelijke groet,
  JanS 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *