Instapmoment Chinese beurs

Koop: Saint-Honoré Chine

30 januari 2009 adviseerde ik om het beleggingsfonds in Chinese aandelen Saint-Honoré Chine aan te kopen. Dat was tegen een koers van € 156,03. Inmiddels is de koers € 289,63. Bij deze het advies om het fonds (bij) te kopen.

Het betreft een fonds van Edmond de Rothschild en het investeert in Chinese aandelen genoteerd aan de beurzen van Hong Kong, Shanghai, Shenzhgen en New York.

Nu de correctie op de Shanghai Composite inmiddels ruim 25 % bedraagt – officieel heet een dergelijke daling een bearmarket – lijkt het een mooi moment om in te stappen daar de lange termijn vooruitzichten voor deze beurs goed zijn. En de waardering van de aandelen inmiddels een behoorlijk stuk lager.

Ondanks de daling sinds 1 januari van dit jaar van 21 % heeft Saint Honoré Chine een positief rendement van 5 % gerealiseerd. Een bijkomend voordeel voor Europese beleggers is de sterke valuta. De Chinese yuan is gekoppeld aan de dollar en is dus ook sterk opgelopen ten opzichte van de euro. Met een appreciatie van de yuan ten opzichte van de dollar in het verschiet een mooie rugwind voor Europese beleggers. En de Shanghai Composite is momenteel zwaar oversold.

Saint-Honoré Chine heeft 343 mio euro onder beheer.

Datum advies: 18 mei 2010
Koers: € 289,63
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: FR0010479923

Ondergetekende heeft zelf geen posities in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van de alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

3 gedachten over “Instapmoment Chinese beurs”

 1. Het is trouwens Shenzhen in plaats van ‘Shenzhgen’. Heel slordig om dit fout te hebben. Vorige week las ik nog op nu.nl in het artikel van 8 mei over “KLM rechtstreeks naar Chinese Hangzhou” nog dat ze de stad Zhejiang fout hadden gespeld en in plaats daarvan ‘Zhejinang’ hadden geschreven. Kom op mensen, zelfs in Romaanse letters wordt dit fout geschreven?

  Ik begin haast te twijfelen aan de kwaliteit van de website als ze de naam een stad als Shenzhen, dat bijna evenveel inwoners heeft als geheel Nederland fout spellen. Kom op, we zijn een modern westers land: spellingscontrole graag!

  Mark

 2. Goed gezien Mark! Het viel mij nog geen eens op. Daarnaast let ik enkel op de inhoud van het artikel. Misschien zou u dat ook eens kunnen doen. Uiteindelijk zijn de columnisten hier om u iets te leren en dat is niet de Nederlandse taal.

  Ik vind dat dhr. Nijkamp juist wel beschikt over goede kennis en spellingsfouten let ik nog geen eens op. Ik ben daar zelf ook heel slecht in. Ik heb meer talent voor wiskunde en daar ben ik zeer blij mee. Ik irriteer mij dan weer aan mensen die dat wel doen. Maar zo heeft iedereen zijn zwaktes, leer daar mee om te gaan.

  Vaak is het zo dat degene die goed in taal zijn, slecht zijn in economie en wiskunde. Naar mijn mening zegt uw post meer iets over uzelf dan over uw kennis omtrent beleggen en economie. Beetje jammer, maar iedereen is vrij om zijn mening te geven.

  Indien deze site niet beschikt over de juiste inhoud, dan zou u eens de volgende site kunnen proberen. http://grootdictee.nps.nl/ Ik denk dat u zich daar helemaal thuis voelt.

 3. Goed gezien heer Geert , dhr Nijkamp beschikt zeer zeker over een hoop kennis en kunde , de vraag is echter , wat moet iemand met zo een track record , en reputatie , bij een vermogens beheerder op een industrie terrein tussen de 2e hands autohandelaren .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.