De Amsterdamse beursgraadmeter worstelt met een belangrijk weerstandsniveau. Mocht de belangrijke koersbarrière van 407,74 punten doorbroken worden, dan is de weg vrij voor een opmars naar de 457,44 punten. Thans treedt een kleine correctie op na de stijging van de afgelopen dagen.
Op 27 september 2000 brak de AEX de dubbele bodem op 620 punten waarna een glijvlucht plaatsvond met een dieptepunt op 9 maart 2009 van 195 punten. Daarna trad een herstel op van 50% van de daling, dus (620,47/2)+ 195=407,74 punten en daar bevindt de index nu! Sterker nog: dat is de (voorlopige) top van vandaag! Magisch toch?
Gann
William Delbert Gann, een van de meest beroemde traders uit de geschiedenis, achtte veel belang aan de 50% regel. Volgens hem was de meest winstgevende correctie de 50% herstel/daling.
Bron: www.dummies.com
Elke belangrijke bodem zal gevolgd worden door een herstel van 50% en elke belangrijke top zal vergezeld worden door een daling van 50%. Cyclusanalist Koen Hoefgeest, de wat somber ingestelde analist, laat op twitter weten dat een beurskrach 100% gegarandeerd is:
@KBelegger er zijn inmiddels geen enkele tekenen meer dat deze Kitchin-cyclus niet met een Crash afsluit. Het is 100% gegarandeerd zeker nu.
— Koen Hoefgeest ® (@Hoefgeest) 30 mei 2014
CritiTrader
Met CritiTrader hebben wij een mooie maand achter de rug met een winst van meer dan 200 punten op de DAX. U kunt zich vrijblijvend inschrijven voor een proefabonnement die kosteloos is. Als u zich nu inschrijft dan heb ik ook nog een interessante grafiek van de AEX voor u.
Aanmelden kan via onze contactpagina of via de onderstaande contactformulier.
Start met Automatisch Beleggen
Hoeveel opwaartse ruimte is er nog, en komt er nog wel een forse terugval?
Wat is de rol van kunstmatige intelligentie op de beurs en waarom is het van zo'n groot belang om op de hoogte te blijven?
Bedrijven zien een flinke groei in hun omzet, het sentiment binnen beursfondsen groeit echter niet met dezelfde snelheid mee.
De huidige ‘zijwaartse’ trend ontwikkelt zich nog steeds binnen de grenzen van de lange dalende tendens. De opgaande beweging lijkt in zijn eindfase te zitten.