AEX worstelt met belangrijke weerstand

De Amsterdamse beursgraadmeter worstelt met een belangrijk weerstandsniveau. Mocht de belangrijke koersbarrière van 407,74 punten doorbroken worden, dan is de weg vrij voor een opmars naar de  457,44 punten. Thans treedt een kleine correctie op na de stijging van de afgelopen dagen.

Op 27 september 2000 brak de AEX de dubbele bodem op 620 punten waarna een glijvlucht plaatsvond met een dieptepunt op 9 maart 2009 van 195 punten. Daarna trad een herstel op van 50% van de daling, dus (620,47/2)+ 195=407,74 punten en daar bevindt de index nu! Sterker nog: dat is de (voorlopige) top van vandaag! Magisch toch?

Gann

William Delbert Gann, een van de meest beroemde traders uit de geschiedenis,  achtte veel belang aan de 50% regel. Volgens hem was de meest winstgevende correctie de 50% herstel/daling.

Bron: www.dummies.com

Elke belangrijke bodem zal gevolgd worden door een herstel van 50% en elke belangrijke top zal vergezeld worden door een daling van 50%. Cyclusanalist Koen Hoefgeest, de wat somber ingestelde analist, laat op twitter weten dat een beurskrach 100% gegarandeerd is:

CritiTrader

Met CritiTrader hebben wij een mooie maand achter de rug met een winst van meer dan 200 punten op de DAX. U kunt zich vrijblijvend inschrijven voor een proefabonnement die kosteloos is. Als u zich nu inschrijft dan heb ik ook nog een interessante grafiek van de AEX voor u.

Aanmelden kan via onze contactpagina of via de onderstaande contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.