Zilver schittert: koersdoel $36 in zicht

De zilverprijs heeft dit jaar een indrukwekkende rally laten zien, met een stijging van bijna 30%. Deze opwaartse beweging heeft de koers boven de pieken van 2020/21 getild, rond de belangrijke grens van $30. De maandelijkse afsluiting boven dit niveau bevestigt de kracht van de bullish trend.

Technische analyse ondersteunt positief vooruitzicht

De eerder geïdentificeerde correctievlag blijft een cruciale factor in de prijsontwikkeling. Op basis van dit consolidatiepatroon kunnen we een koersdoel van ongeveer $36 verwachten. Dit doel komt opmerkelijk genoeg overeen met de hoogtepunten van zilver in 2011 en 2012, wat extra betekenis geeft aan dit prijsniveau.

De trendvolgende indicatoren MACD en Relative Strength (Levy) ondersteunen de bullish trend, aangezien ze beide “long” gepositioneerd zijn. Ook de Ichimoku-grafiek benadrukt de fundamentele opwaartse richting van de zilverprijs.

Risicobeheer voor beleggers
Om de winst van 2024 veilig te stellen, kunnen beleggers hun stop loss voor bestaande posities verhogen naar het uitbraakniveau rond de $30. Dit biedt bescherming tegen onverwachte prijsdalingen en waarborgt de positieve resultaten van dit jaar.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.