Zilver: koersdoel $36 na correctievlag

De zilverprijs heeft in 2024 een indrukwekkende rally laten zien, met een stijging van maar liefst 33%. Hiermee bevestigt het edelmetaal de verwachte opwaartse trend. Afgelopen vrijdag overschreed de prijs zelfs de pieken van 2011/2012 rond de $30, waarmee het hoogste niveau sinds 2012 werd bereikt.

Correctievlag voorspelt mogelijk verdere stijging

In aanloop naar deze uitbraak vormde de zilverprijs een klassiek “vlag”-patroon. Dit is een consolidatief patroon dat vaak een voortzetting van de trend aangeeft. De hoogte van de vlag in dit geval suggereert een potentiële stijging naar $36, een niveau dat overeenkomt met eerdere hoogtepunten in 2011 en 2012.

Vooruitzichten blijven positief, mits…
De positieve vooruitzichten voor zilver blijven intact, zolang de prijs boven het breakout-niveau van $30 blijft. Een daling onder dit niveau zou de opwaartse trend kunnen verzwakken.

Conclusie
De zilverprijs heeft in 2024 een sterke prestatie neergezet, gedreven door een combinatie van technische factoren en mogelijk ook toegenomen vraag. Het bereiken van het hoogste niveau sinds 2012 is een belangrijke mijlpaal. Hoewel de technische analyse een potentieel koersdoel van $36 suggereert, blijft het cruciaal om de prijsontwikkeling rond het breakout-niveau van $30 te monitoren. Beleggers dienen zich bewust te zijn van de inherente volatiliteit van de zilvermarkt en hun beleggingsbeslissingen hierop af te stemmen.

Bron: HSBC

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.