Alibaba: succesvolle trendommekeer

Alibaba, de Chinese e-commerce gigant, lijkt een langdurig dieptepunt achter zich te laten en tekenen van een sterke trendommekeer te vertonen. Na een periode van neerwaartse druk, stabiliseert de koers zich rond de $75, wat wijst op een mogelijke bodemvorming.

Technische Analyse Wijst op Positieve Ontwikkelingen

Op weekbasis is de dalende trend sinds 2020 doorbroken, een belangrijke indicator voor een mogelijke ommekeer. De herovering van de 38-weekse lijn ($77,74) en het doorbreken van de dalende trendlijn sinds januari 2023 ($78,88) versterken dit beeld.

Het voltooide omgekeerde schouder-hoofd-schouder patroon, een bekend bullish signaal, suggereert een koersdoel van ongeveer $90. Een stijging boven de $100 zou de eerdere hoogtepunten in zicht brengen en een doorbraak boven de $120 zou kunnen wijzen op een significante trendommekeer.

Cruciale Ondersteuning voor Voortzetting Groei
Om deze positieve trend te behouden, is het essentieel dat de koers boven de neklijn van het omgekeerde schouder-hoofd-schouder patroon en de afvlaklijn blijft. Dit niveau fungeert als cruciale ondersteuning en een daling eronder zou de opwaartse momentum kunnen ondermijnen.

Niveau Prijs (USD)
Huidige Koers $83,00
Neerwaartse Steun (Stabilisatie) $75,00
38-weekse lijn $77,74
Bearish trend sinds januari 2023 $78,88
Koersdoel 1 (Omgekeerde schouder-hoofd-schouderformatie) $90,00
Koersdoel 2 (Mogelijke hoogtepunten) $100,00

Conclusie
De recente ontwikkelingen in de koers van Alibaba wijzen op een veelbelovende trendommekeer. De technische analyse ondersteunt dit beeld en suggereert verdere groei in de nabije toekomst. Beleggers wordt echter geadviseerd om de cruciale ondersteuningsniveaus in de gaten te houden om het risico van een mogelijke terugval te beperken.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.