DAX-prijsindex: een aanvullende gids

Aan het einde van de afgelopen week schommelde de DAX rond de 18.500 punten, met hoge volumes maar binnen een smalle bandbreedte. Dit gebrek aan beweging en het einde van de maand bieden een goed moment om de maandelijkse grafiek van de DAX-prijsindex nader te bekijken. Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Analyse van de Maandgrafiek

Zonder dividenden meegerekend, bereikten Duitse standaardaandelen in maart, april en mei een maandelijks hoogtepunt van rond de 7.300 punten, met 7.323 punten als het vorige record. De meest recente maandkaars toont niet alleen een opvallende ‘lont’, maar bleef ook binnen de handelsrange vanaf april (zie grafiek). Over het algemeen lijkt de aandelenbarometer wat van zijn opwaartse momentum te hebben verloren.

Risicoanalyse en Toekomstperspectief
De koersontwikkeling van de DAX-prijsindex heeft nu een belangrijke risicofunctie. Het is cruciaal dat de index niet onder de oude all-time high van november 2021 (6.884 punten) zakt, omdat dit een negatieve neerwaartse trend zou kunnen inluiden. Als de index echter de hoogtepunten van 7.302/7.323 punten overschrijdt, zou de huidige pauze voorbij kunnen zijn en zouden de Duitse ‘blue chips’ hun opwaartse momentum kunnen hervatten.

Type Niveau
Huidige Koers 7.150
Weerstand 1 7.302 punten
Weerstand 2 7.323 punten
Steun 1 6.884 punten

Conclusie
hoewel de DAX prijsindex recentelijk stabiliteit heeft getoond rond de 18.500 punten, bestaat er een risico op een neerwaartse trend als de index onder de 6.884 punten zakt. Aan de andere kant, als de index boven de 7.302/7.323 punten uitkomt, is er een goede kans dat het opwaartse momentum zal worden hervat en de Duitse ‘blue chips’ verder zullen stijgen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.