Japanse rente breekt uit!

Huub Stevens, de legendarische coach van Schalke 04, eiste altijd dat zijn ploeg “de nul hield”. Op de kapitaalmarkt was die ‘nul’ lange tijd de tienjaarsrente voor Japan. Sinds vorige week is dit echter verleden tijd: voor het eerst sinds 2012 is de Japanse rentebarometer door de “magische 1%-grens” gebroken.

Grotere bodemformatie sinds 2012

Na de bodemformatie van 2016 tot en met 2022, kunnen we nu spreken van een veel grotere bodemformatie sinds 2012, omdat de koersontwikkeling sindsdien een zogenaamd “cup and handle-patroon” heeft gevormd (zie grafiek).

Koersdoel op 1,40%
Technisch gezien wachten nu de volgende barrières in de vorm van diverse hoge en lage punten rond 1,20%. Als beleggers de koersontwikkeling sinds 2023 interpreteren als een zijwaarts glijdende zone, resulteert de hoogte ervan in een koersdoel rond 1,40%. De uitbraakzone van ongeveer 1% zal echter in de toekomst als eerste steun fungeren.

Conclusie
Kortom, de beschreven uitbraak is niet alleen een spannende technische ontwikkeling, maar onderstreept ook nog eens de fundamentele ‘regimeverandering’ van de afgelopen jaren aan de rentezijde.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.