Nieuws

Hoeveel lager kan die rente nog?

Obligatiebeleggers hebben het moeilijk: de kapitaalmarktrente is nog nooit zo laag geweest. Kan het nog lager?

De lange rente stijgt, wat nu?

Nu de FED in de VS heeft besloten om te gaan taperen is de fundamentele verklaring voor wat de grafieken ons al een heel lang jaar vertellen een feit geworden.

De Rente in een kritieke periode

Het ziet naar uit dat de tijden van een (te) lage rente achter ons komen te liggen. De signalen zijn allemaal nog pril, maar zij zijn er wel.

Lange rente en euro

De verwachting is dat de rente nog verder kan oplopen. Procentueel gaat dit over een stijging van meer dan 20%. Is het gevaar voor de euro geweken?

Rente blijft toverwoord voor 2011

De rente zit weer in de lift en niet zo’n beetje ook. Hoe laten deze stijgingen zich verklaren en wat kan het betekenen voor 2011?

Pas op: de rente gaat omhoog

De kredietcrisis van 2008/09 is waarschijnlijk de apotheose en het eindpunt van drie decennia van alsmaar dalende rente en van alsmaar goedkoper geld.

Welke rente eet de markt met Kerstmis?

Gooi in een ketel een aantal vetgemeste begrotingstekorten en consumenten met schuldenobesitas, voeg lekkere bedrijfscijfers toe en positiefprikkelende macro-cijfers voor de zoete smaak.

De rente als sluipmoordenaar

In onze westerse wereld lijkt het maken van schulden geen probleem. Althans, zolang de rente laag blijft. Er zijn wat signalen dat daarin verandering gaat komen.

Daling AEX begonnen? euro naar $1,20

Het licht staat nog niet definitief op rood voor de AEX. De euro is op weg naar 1,20 dollar. De Nederlandse lange rente zal verder dalen en het technisch beeld van Arcelor Mittal oogt zwak.