Vonovia: kans op forse koersstijging

Vonovia SE, Europa’s grootste woningcorporatie met een aanzienlijke portefeuille in Duitsland, Oostenrijk en Zweden, trekt momenteel de aandacht van beleggers. Technische analyses wijzen op een mogelijke forse koersstijging.

Technische analyse: SKS-formatie en bullish signalen

De aandelen van Vonovia lijken een omgekeerde schouder-hoofd-schoudersformatie (SKS) te vormen, een veelbelovend trendomkeerpatroon. Deze formatie, ondersteund door positieve technische indicatoren zoals een “bull flag”-patroon en sterke wekelijkse evaluaties, suggereert een potentiële opwaartse trend.

Potentieel koersdoel en risicobeheer
Indien de SKS-formatie zich voltooit, kan het koersdoel van Vonovia oplopen tot ongeveer EUR 44. Echter, beleggers dienen rekening te houden met een cruciale zone op de grafiek rond EUR 36,71-37,98. Als voorzorgsmaatregel kan een stop-loss op EUR 25,33 worden ingesteld om risico’s te beperken.

Steunniveaus Weerstandsniveaus Koersdoel Huidige Koers
€25,33 €28,50 €44 €27,91
€18,59 €36,71 – €37,98
€15,27
€23,74

Conclusie
De technische analyse van Vonovia-aandelen wijst op een veelbelovende toekomst. De potentiële vorming van een omgekeerde schouder-hoofd-schoudersformatie, gecombineerd met positieve technische indicatoren, suggereert een mogelijke koersstijging naar EUR 44. Beleggers worden echter geadviseerd om voorzichtig te blijven en de cruciale zone rond EUR 36,71-37,98 in de gaten te houden. Door een stop-loss op EUR 25,33 te plaatsen, kunnen ze hun risico’s beperken en profiteren van deze potentiële kans.

Bron: HSBC

Tradingstrategie voor Vonovia

Koop:

Entry: Rond de huidige koers van €27,91, of bij een uitbraak boven de halslijn van €28,50.
Stop-loss: Plaats een stop-loss order op €25,33 (200-daagse gemiddelde).
Take-profit: Bepaal een eerste koersdoel rond €36,71 (coronacrisis-dieptepunt), met een eventueel tweede doel rond €44 (geschatte koersdoel bij voltooide SKS-formatie).

Risicobeheer:

Positie: Bepaal de positiegrootte op basis van uw risicobereidheid en rekening houdend met de stop-loss afstand.
Monitoring: Houd de koersontwikkeling nauwlettend in de gaten en pas de stop-loss indien nodig aan om winst te beschermen.
Weerstandsniveaus: Let op de weerstandsniveaus rond €36,71-€37,98, waar de koers mogelijk tijdelijk kan afvlakken of corrigeren.
Aanvullende overwegingen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.