Een aantrekkelijk zilveraandeel

Pan American Silver is een toonaangevende zilverproducent met mijnen in Noord- en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft een sterke staat van dienst op het gebied van groei en waarde creatie voor aandeelhouders. De recente prijsontwikkeling van het aandeel weerspiegelt het groeiende vertrouwen in de vooruitzichten van het bedrijf.

Doorbraak in Mei

In de afgelopen maand mei heeft het aandeel Pan American Silver een opmerkelijke doorbraak gerealiseerd. De sprong boven de accumulatieweerstand rond $20 is hierbij van groot belang. Op dit niveau valt de neerwaartse trend sinds begin 2021 ($18,87) samen met verschillende hoogtepunten en dieptepunten, evenals de 38-maandslijn ($20,03). Met de hoogste prijs sinds de zomer van 2022 heeft het aandeel deze hindernissen overwonnen.

Bevestiging en Rugwind
Verschillende indicatoren bevestigen de beschreven uitbraak en zorgen voor extra rugwind. Het dieptepunt van de relatieve sterkte (Levy) en het recente MACD-koopsignaal zijn hierbij van belang. Dit laatste ontstond op een zeer laag niveau en had voorheen een positieve divergentie ontwikkeld.

Volgende Weerstandszone
De volgende significante weerstandszone wacht nu rond de $30, waar het aandeel in de jaren 2020 tot 2022 belangrijke horizontale barrières heeft ontwikkeld. Daarna zouden de historische hoogtepunten van rond de $40 weer in zicht komen.

Niveau Type Beschrijving
$18,87 Steun Neerwaartse trend sinds begin 2021
$20,00 Steun Accumulatieweerstand en 38-maandslijn
$22,00 Huidige Koers
$30,00 Weerstand Significante weerstandszone
$40,00 Potentieel Doel Historische hoogtepunten

Belang van Stabiliteit
Om het huidige steile sjabloon niet in gevaar te brengen, is het belangrijk om niet onder het bovengenoemde afvlakkingsniveau te gaan. Dit zal de positieve trend ondersteunen en verdere groei mogelijk maken.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.