Zilver: naar 30 dollar of zelfs 36 dollar?

Het combineren van verschillende tijdsniveaus en verschillende soorten grafieken is een bijzonder veelbelovende analytische aanpak. De koersontwikkeling van de zilverprijs is momenteel een absoluut schoolvoorbeeld van deze werkwijze. Maar laten we bij het begin beginnen:

Analyse van de weekgrafiek

Gisteren hebben de analisten van HSBC de weekgrafiek van het edelmetaal geanalyseerd. Op maandbasis is de vlag die gisteren werd beschreven nog beter te identificeren.

De vlagformatie op maandbasis

Op maandbasis zien we een duidelijke vlagformatie in de zilvergrafiek. Dit is een consolidatiepatroon dat vaak wordt gevolgd door een sterke uitbraak. Deze consolidatiepatronen, samen met de Ichimoku Cloud-ondersteuning fungeren als springplank voor de zilverprijs. Extra rugwind komt van verschillende indicatoren.

Technische indicatoren wijzen op koopsignalen

De Relative Strength Index (RSI) van Levy toont een klassieke bodemvorming, wat duidt op een toenemende koopdruk. De MACD-indicator geeft een nieuw koopsignaal af, wat bevestigt dat de zilverprijs klaar is voor een stijging.

Eerste koersdoel: 30 dollar

De eerste koersdoel voor de zilverprijs ligt op 30 dollar. Dit is het niveau van de meerjarige hoogtepunten uit 2020/21. De vlagformatie suggereert dat de zilverprijs dit niveau in de nabije toekomst kan bereiken.

Langetermijnkoersdoel: 36 dollar

Op de langere termijn is er zelfs een koersdoel van 36 dollar mogelijk. Dit is gebaseerd op de projectie van de vlagformatie. Echter, om dit niveau te bereiken, mag de zilverprijs niet meer onder de uitbraakzone van 26 dollar zakken.

Conclusie

De technische analyse van zilver is bullish. De vlagformatie, de Ichimoku-wolk, de RSI en de MACD wijzen allemaal op een stijging van de zilverprijs. De eerste koersdoel ligt op 30 dollar en op de langere termijn is zelfs 36 dollar mogelijk.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.