Zilver: uitbraak naar nieuwe trend?

De zilverprijs is in maart op verschillende tijdsniveaus geanalyseerd. De conclusie was toen dat in een omgeving met lage volatiliteit regelmatig nieuwe trends ontstaan.

Technisch gezien konden we de “opgebouwde bewegingsdynamiek” vaststellen aan de hand van de dicht bij elkaar liggende voortschrijdende gemiddelden van de laatste 50 en 200 weken (momenteel op 23,70/23,55 USD) en de consolidatiezone sinds het voorjaar van 2023 tussen 22 USD en 26 USD.

Technische indicatoren wijzen op opwaartse trend

De grafiek liet zien dat zilver de afgelopen maanden steeds dichter bij een uitbraakpunt kwam. Dit was te zien aan:

  • De gemiddelden van de zilverprijs van de afgelopen 50 en 200 weken lagen heel dicht bij elkaar. Dit duidt op een stabiele koers en opgestapelde energie.
  • De zilverprijs bewoog al een tijdje tussen de 22 USD en 26 USD. Dit noemen we een consolidatiezone. (sinds het voorjaar van 2023 )

Zilver doorbreekt weerstandsgebied

Inmiddels heeft zilver uit deze constellatie profijt weten te trekken en met de sprong over de hoogtepunten rond 26 USD de beschreven tradingrange naar boven doorbroken (zie grafiek). Dit gebeurde met een hoge relatieve sterkte (Levy) en een intact MACD-koopsignaal.

Potentiële koersstijging tot 30 USD

Dit opent een potentiële koersstijging van 4 USD, wat perspectief biedt om de meerjarige hoogtepunten van 2020/2021 bij 30 USD in het vizier te nemen. De eveneens naar boven doorbroken correctievlag sinds 2021 biedt zelfs perspectief op meer.

Bevestiging van trend door steunniveau te bewaken

Om te voorkomen dat de uitbraak een mislukking wordt, is het belangrijk dat het maart-hoogtepunt van 25,77 USD in de toekomst niet meer wordt onderschreden.

Conclusie

De technische analyse van zilver wijst op een potentiële nieuwe opwaartse trend. De uitbraak boven de 26 USD is een belangrijk signaal. De komende maanden zullen uitwijzen of zilver de verwachtingen kan waarmaken.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.