TotalEnergies krijgt dubbele rugwind

De koers van TotalEnergies zit in de lift, geholpen door twee factoren: de seizoensgebonden stijging van de olieprijs in het voorjaar en het recente recordhoogte van de aandelenkoers.

De factor “seizoensgebondenheid” voegt een extra dimensie toe aan de technische analyse. De vergelijking tussen de daadwerkelijke koersontwikkeling en de seizoensgebonden omstandigheden brengt vaak bijzonder spannende handelsmogelijkheden aan het licht.

Lente: een goede fase voor olieprijzen

Traditioneel gezien is het voorjaar, met name april, mei en juni, gunstig voor de olieprijzen en oliegerelateerde aandelen zoals TotalEnergies. Deze periode wordt vaak gekenmerkt door een stijging van de vraag naar olie, wat resulteert in een positief sentiment op de markt. Dit seizoensgebonden effect kan handelaren kansen bieden om te profiteren van de stijgende koersen.

Nieuw all-time high voor het aandeel

Naast de cyclische rugwind bereikt de Total-aandeel momenteel een nieuw all-time high met de sprint over de hoogtepunten van de herfst 2023 bij bijna 65 EUR.

Technische indicatoren wijzen op verdere stijging

De opmars naar “onbekend gebied” gaat gepaard met een hoge relatieve sterkte volgens Levy en een nieuw MACD-koopsignaal.

  • RSI: De Relative Strength Index (RSI) is een indicator die de sterkte van een trend meet. De RSI van TotalEnergies is momenteel hoog, wat duidt op een sterke koopdruk.
  • MACD: De Moving Average Convergence Divergence (MACD) is een indicator die de trendrichting en de kracht van de trend bepaalt. De MACD van TotalEnergies heeft onlangs een koopsignaal gegenereerd.

Consolidatiepatronen wijzen op opmaat naar verdere stijging

De koers van TotalEnergies heeft de afgelopen maanden verschillende consolidatiepatronen gevormd. Dit zijn patronen die wijzen op een pauze in de trend, maar die ook een opmaat kunnen zijn tot een verdere stijging.

Technische analyse suggereert dat het huidige niveau van koersactie ruimte biedt voor verdere groei, met een potentieel koersdoel van rond de €72. Het recente opwaartse gap rond €64,20 – €63,66 kan dienen als een steungebied in het geval van een neerwaartse correctie.

Conclusie: koopkans met potentiële winst van 7 euro

De technische analyse van TotalEnergies is positief. De dubbele rugwind van de seizoensgebonden stijging van de olieprijs en het recente recordhoogte van de aandelenkoers, in combinatie met de positieve technische indicatoren, wijzen op een verdere stijging van de koers.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.