DAX: de paasrust is voorbij, wat nu?

De Duitse beursindex DAX heeft na een lange periode van stijging twee rode dagen achter de rug. Dit was de eerste significante pauze sinds de consolidatieperiode van december/januari. De index herstelde zich gisteren echter alweer goed.

In dit artikel bespreken we de technische indicatoren van de DAX® en wat deze voor beleggers betekenen. We bekijken ook de belangrijke steunzone die de afgelopen week is gevormd.

Oververhitte RSI

De RSI (Relative Strength Index) is een indicator die overbought (oververhitte) en oversold (oververkochte) markten signaleert. De DAX sloot de week voor Pasen af met een RSI van 87, de hoogste waarde in dit millennium! Dit wijst erop dat de markt oververhit was. De laatste keer dat de RSI zo hoog was, was in december 1999.

Historisch lage VDAX-new

De VDAX-new is een indicator die de volatiliteit op de Duitse markt meet. Een lage VDAX-new wijst op een lage angst onder beleggers. De VDAX®-new bereikte onlangs een historisch laag niveau van rond de 11,5.

Geen verkoopsignaal, maar een waarschuwing

De hoge RSI en lage VDAX-new zijn geen harde signalen om te verkopen. Ze wijzen er echter wel op dat beleggers voorzichtiger moeten zijn. Het is belangrijk om nu een goed risicomanagement te hebben.

Belangrijke steunzone

De DAX heeft de afgelopen week een belangrijke steunzone gevormd. Deze zone ligt tussen 18.039 punten (oud all-time high) en 18.088 punten (weeklaag). Als de DAX onder deze zone zakt, kan dat leiden tot verdere dalingen.

Conclusie

De DAX heeft na een lange periode van stijging een pauze genomen. De technische indicatoren wijzen erop dat de markt oververhit was, maar er is geen reden tot paniek. Beleggers moeten voorzichtig blijven en een goed risicomanagement toepassen. De steunzone tussen 18.039 en 18.088 punten is belangrijk om in de gaten te houden.

Bron: HSBC

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.