DAX: de belangrijkste steunen

De DAX, een belangrijke graadmeter voor de Duitse aandelenmarkt, heeft na twee opvallende rode dagkaarsen in de paasweek opnieuw aanzienlijke winstnemingen moeten incasseren. Deze beweging is een reactie op de recentelijk sterk oververhitte marktomstandigheden. Ter herinnering: de Relative Strength Index (RSI) bereikte eerder een waarde van 87, het hoogste niveau in dit millennium. Nu dreigt ook de wekelijkse RSI onder zijn drempelwaarde van 70 te dalen, na een verkoopsignaal op dagbasis.

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Technische analyse

Grafisch gezien brengen de winstnemingen van gisteren de besproken sleutelondersteuningen in focus. Deze omvatten het dieptepunt van vorige week (18.088 punten), een Fibonacci-niveau (18.068 punten) en het voormalige recordniveau van 18.039 punten. Daaronder komt de trendlijn in zicht, die op wekelijkse basis de verschillende hoogtepunten sinds 2015 verbindt, als een belangrijk terugtrekkingsgebied (huidig bij 17.742 punten).

Belangrijke ondersteuningsniveaus:

  • 18.088 punten: Laagste punt van de voorgaande week
  • 18.068 punten: Fibonacci-niveau
  • 18.039 punten: Voormalig all-time high
  • 17.742 punten: Trendlijn die de toppen sinds 2015 verbindt

Gezien het feit dat zowel de S&P 500® als de Nasdaq-100 gisteren een ‘Hammer’-omkeerpatroon lieten zien, zullen de stieren waarschijnlijk niet gemakkelijk de eerder genoemde DAX-ondersteuningen opgeven. Vooral omdat de Amerikaanse technologie-index precies de 50-daagse lijn heeft getest.

Conclusie

Aangezien zowel de S&P 500 als de Nasdaq-100 gisteren een “Hammer”-omkeerpatroon hebben gevormd, zullen de stieren de bovengenoemde DAX-ondersteuningen waarschijnlijk niet zonder slag of stoot op,

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.