Exxon Mobil: koers op recordhoogte

Exxon Mobil, een van ’s werelds grootste oliemaatschappijen, heeft onlangs een nieuw record bereikt in zijn maandelijkse aandelenkoersgrafiek. Dit record komt te midden van gunstige marktomstandigheden voor de olie-industrie als geheel.

Seizoensinvloeden en olieprijzen

Gisteren hebben we gesproken over de gunstige seizoensinvloeden in de lente voor de olieprijs en de aandelen van oliebedrijven. Exxon Mobil is een van die bedrijven die opvallende prestaties laat zien in deze cyclisch positieve periode.

Nieuw hoogtepunt voor Exxon

De aandelenkoers van Exxon Mobil bereikte gisteren een nieuw hoogtepunt van $122,15 USD. Dit markeert een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf.

Technische analyse van de koersgrafiek

De koers van Exxon Mobil bewoog zich de afgelopen anderhalf jaar in een zijwaartse schommeling tussen $100 en $120. De onderkant van deze schommeling valt samen met de “plafond” van de afgelopen 15 jaar. Dit is een interessante technische indicator.

Potentieel voor verdere groei

De recente uitbraak uit de schommeling is een trendbevestigend signaal. Dit signaal suggereert dat de koers van Exxon Mobil de komende tijd verder kan stijgen, met een potentieel van $20. Dit zou een koersdoel van $140 betekenen.

Beschermende maatregelen voor beleggers

Om de uitbraak te bevestigen, is het belangrijk dat de koers niet onder de $115,41 zakt. Dit is het laagste punt van de afgelopen maand. Een stop-loss op dit niveau kan het risico beperken en tegelijkertijd een aantrekkelijke kans-risicoverhouding behouden.

Conclusie

De koers van Exxon Mobil bevindt zich in een sterke positie. De recente uitbraak uit de schommeling is een trendbevestigend signaal. Dit signaal suggereert dat de koers de komende tijd verder kan stijgen. Beleggers die Exxon Mobil overwegen te kopen, dienen rekening te houden met het potentieel van $140, maar ook met het risico dat de koers onder de $115,41 kan dalen.

Technische analyse details:

  • Tradingrange: $100 – $120
  • Uitbraak: $122,15
  • Potentieel: $20
  • Koersdoel: $140
  • Stop-loss: $115,41

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.