Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mis de goudtrein niet!

De afgelopen drie maanden was ik zeer positief over goud. Ik verwachtte dat de prijs van het edelmetaal flink zou stijgen. In de grafiek hieronder ziet u wat ik begin juni voorspelde (= rode lijn) en wat de koers sindsdien gedaan heeft.

Ontwikkeling-goudprijs
Ontwikkeling-goudprijs

Voor zilver was ik nog positiever dan voor goud. Ik stelde dat de koers van de zilverprijs nog harder omhoog zou gaan dan die van goud. Ook dit bleek een juiste veronderstelling. De grafiek hieronder laat zien dat sinds begin juni de prijs is gestegen van 26 naar 34 dollar: ongeveer 35%!

Ontwikkeling-zilverprijs
Ontwikkeling-zilverprijs

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat goud en zilver nog veel verder in prijs zullen stijgen, moet ik u dit keer teleurstellen. Voorlopig komt er een einde aan het feestje en zullen de koersen gaan zakken. Na elke flinke stijging volgt er immers een correctie.

Bovendien geven de beleggingsindicatoren van mijn Mecking Money Management-systeem aan dat goud en zilver vanaf begin oktober gaan zakken en dat de Amerikaanse dollar stijgt. Hetzelfde systeem voorspelt ook dat de aandelenkoersen in oktober flink onderuit zullen gaan. En deze zullen goud en zilver mee naar beneden sleuren. Belangrijk om te vermelden is bovendien dat de maand oktober historisch gezien de slechtste maand is voor goud en zilver.

Goud-seasonal
Goud-seasonal

Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. En het voordeel van deze komende correctie is dat u nog één kans krijgt om goedkoop goud en zilver aan te schaffen. De allerlaatste kans voordat de blow-off-fase begint waar de sky de limit is!

Wilt u meer achtergrondinformatie en verwachtingen over beide edelmetalen dan kunt u terecht bij het boek Geld, goud en zilver (2de druk, 2012) dat ik samen met Elmer Hogervorst heb geschreven.

Geschreven door Eric Mecking

Bron: http://www.doijerkalff.nl/marktnieuws/allerlaatste-kans-om-goedkoop-goud-te-kopen/2012/10/02/

Elmer Hogervorst
http://weblog.goudtekoop.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

14 reacties op “Mis de goudtrein niet!”

 1. Avatar

  ik ben iets positiever m.b.t. de komende prijsontwikkeling, al is het niet zo moeilijk om te voorspellen dat er altijd een correctie naar beneden volgt…net zo makkelijk als ’s avonds voorspellen dat het morgen weer licht wordt. Volgt deze correctie vanaf het huidige nivo, of pas als we 10-20% hoger staan?

  Ik denk dat goud eerst tussen de 48-50euro de gram zal uitkomen, terwijl het in dollars procentueel iets minder kan zijn (1900 USD/oz?). Of aandelen goud/zilver meenemen in hun val is maar erg afhankelijk van de reden van het dalen op de beurzen…ik denk graag nog wel eens contrair.

  Als goud enigszins blijft liggen, dan zie ik zilver eerst sterker aantrekken in de goud/zilver ratio (1:25), alvorens een correctie volgt in beide metalen.

  Hoewel goud en zilver meer (m.i. oneindig net zoals het printen van geld!) voorhanden zijn op papier, is de handel in fysiek toch anders; vraag en aanbod zijn beiden laag te noemen en als de redenen toenemen voor goud/zilver, dan verwacht ik dat er (meer) premie betaald gaat worden voor fysiek en dat de papier en fysieke markt elkaar gaan ontlopen.

  Als de vraag naar (en prijs van) fysiek sterker toeneemt, dan dreigt uitoefening van papierenrechten voor echte turbulentie te zorgen.

 2. Avatar

  Beste Elmer,

  Deze keer hebben jullie geen lijntjes getekend.
  Zilver laat vandaag in ieder geval een daling zien van 2%.
  Wat is jullie verwachting -> een correctie tot ~~ $32?

  Groet,
  Andre

  1. Avatar
   Elmer Hogervorst

   Deze correctie houdt denk ik aan tot het einde van het jaar. Mooi kerstcadeau om weer wat aan te schaffen. $30 voor zilver lijkt mij zeker haalbaar.

   1. Avatar

    Bedankt voor de snelle reactie. Nog 1 vraag.

    Citaat: ”Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. En het voordeel van deze komende correctie is dat u nog één kans krijgt om goedkoop goud en zilver aan te schaffen. De allerlaatste kans voordat de blow-off-fase begint waar de sky de limit is!”

    Waarom denken jullie dat dit de laatste correctie is voor de ”blow-off fase” begint?
    Ik heb jullie boek gelezen en daar hebben jullie het over de ”manie fase”.
    Bedoelen jullie in dit geval met ”blow-off fase” de ”manie-fase”?

    1. Elmer Hogervorst
     Elmer Hogervorst

     Yes sir. Lees het boek nog maar eens. Met name de twee pagina’s grote grafiek waarin we het koersbeeld voorspellen a.d.h.v. een analogie.

 3. Avatar

  Heb het boek al 2x in korte tijd helemaal gelezen.
  Ik weet welke grafiek je bedoelt.
  Zal vanavond als ik thuis ben dat hoofdstuk nog eens lezen.

 4. Avatar

  Beste Elmer, goud en zilver zakken langzaam(consolidatie) sinds 4 oktober . Mijn inziens reageren de edelmetalen zeker de laatste tijd vooral op economisch(macro cijfers VS, bailouts EU) en meer nog op politiek nieuws(Draghi en Bernanke speeches), verder zijn we natuurlijk altijd afhankelijk van de eur/us$ koers. Is het niet zo dat nieuwe steunmaatregelen vanuit bijvoorbeeld China, of de verkiezingen in de VS meer richting zullen geven aan PM dan welke TA ook?
  Verder ben ik benieuwd naar wat jij als bodemvorming voor goud ziet(gaan we door de 1690 zakken?) en hoe je tegen de zilvermanipulatie aankijkt.

  mvg Gerrie

  ps; ga snel je boek lezen.

  1. Elmer Hogervorst
   Elmer Hogervorst

   Dank je wel Gerrie. Mijn advies: lees de twee boeken van Socionomics: Human Social Behavior en Pioneering studies in Socionomics. Alles wat je zegt, ben ik het nl. niet mee eens: edelmetalen reageren niet op nieuws of de euro/dollarkoers. Evenmin steunmaatregelen. Edelmetalen reageren net als de beurs nl. niet op externe factoren. Misschien op uur- of dagbasis, maar niet trendmatig. Nieuws komt en gaat met de trend. Eerst de trend, dan het nieuws en niet andersom. Zilvermanipulatie bestaat, maar meer dan een kortetermijneffect zie ik niet. De markten zijn, ook bij zilver, te groot om ze steeds en altijd naar hun hand te zetten. Sorry voor mijn afwijkende mening, maar als je die boeken leest, kom je vanzelf tot het inzicht dat de financiële markten anders werken dan 99,9% van de mensen denkt.

 5. Avatar

  Beste meneer Hogervorst,

  Ik heb reeds uw boek al besteld en ga de komende dagen uw boek lezen. Maar mijn vraag is; Is het nu het goede moment om zilver te kopen? U had het over dat het een normaal is dat de prijs de laatste maanden van het jaar een beetje dalen. Ik keek vandaag ook weer op het internet en zag dat het klopte,maar hoever denkt u dat dit ongeveer gaat dalen? Voor hoelang zal dit ongeveer aanhouden? Is het beter om nu nog voor 30 euro per ounce zilver in te kopen of kan ik beter wachten tot het eind van het jaar?

  Bij voorbaat dank,

  Peter Damstra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *