Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De zilveren panter: update

Begin november 2012 vond in München de Internationale Edelmetall & Rohstoffmesse plaats. Veel interesse werd er getoond door zowel particulieren als professionals. Twee dagen lang werd er alleen maar gesproken over goud, zilver en andere grondstoffen zoals grafiet.

De Edelmetallmesse in München is de grootste goud en zilverbeurs in Europa en een ‘must’ voor iedereen die in goud en zilver belegt. Op een dergelijke beurs zijn heel veel goud en zilvermijnen vertegenwoordigd zoals Aurcana Corp., Endeavour Silver Corp., First Majestic Silver Corp. en Orko Silver Corp. Exploratie of productiebedrijf het maakt niet uit. Allemaal hopen ze nieuwe investeerders aan te trekken en hun huidige te behouden.

Zo sprak ik ook met twee vertegenwoordigers van Great Panther Silver Corporation. Dit bedrijf bracht ik dit jaar al eens eerder onder de aandacht. Daarnaast werd Great Panther naar aanleiding van mijn artikel ook technisch onder de loep genomen door de optieacademy (artikel).

Great Panther maakte vorige week haar derde kwartaalcijfers bekend. Het bedrijf heeft een sterke balans en een positieve cashflow. Eén van de grote voordelen is dat Great Panther geen langlopende schulden heeft.

De omzet is ten opzichte van het derde kwartaal 2011 met 6% terug gevallen naar $ 15,3 miljoen. Dit heeft te maken met lagere verkopen en een lagere gemiddelde zilverprijs. Tevens was een zilverpartij van ongeveer 108,000 ounces zilver ter waarde van $ 3,3 miljoen onderweg voor verkoop, waardoor deze wordt meegerekend in het vierde kwartaal in plaats van het derde kwartaal. Over de eerste drie maanden (year to date) is de omzet 8% hoger dan in 2011.

De bruto winst viel tegen vanwege lagere opbrengsten en hogere verkoopkosten.

http://www.greatpanther.com/English/News/News-Details/2012/Great-Panther-Silver-Reports-Third-Quarter-2012-Financial-Results1131970/default.aspx

De productie viel hoger uit met 58.307 ton in vergelijking tot 53.375 ton in het derde kwartaal 2011. De metaalproductie kwam daarbij uit op 592.586 ounces zilver equivalent (de productie uitgedrukt in zilver) ten opzichte van 484.550 ounces in het derde kwartaal 2011. Een stijging van maar liefst 22%.

http://www.greatpanther.com/files/doc_downloads/Fact%20Sheet,%20October%202012.pdf

De verwachtingen zijn ten opzichte van begin dit jaar naar beneden bijgesteld. Toch lijkt het bedrijf op de juiste weg. Zo werd onlangs een overeenkomst getekend voor een 100% belang in een oppervlaktegebied ter grootte van 19,4 hectare. Maar ook werd er een project overgenomen. Hierbij gaat het om een mijn, die in het verleden al productief was.

Het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen een koers van CAD 1,66.

Voor meer informatie over actuele ontwikkelingen en beleggingsadvies gericht op value fondsen, verwijs ik u graag naar de website www.valuestarsnewsletter.com , http://www.beleggersnieuwsbrief.nl of neem contact met ons op voor een gratis rapport.

drs. Maurice Essers (linkedin)

Dohmen & Otten Vermogensbeheer en Lunar Vermogensbeheer

De klanten van Dohmen & Otten Vermogensbeheer en Lunar Vermogensbeheer hebben een positie in dit fonds. De auteur zelf heeft geen positie in dit fonds. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *