Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Turbo op Gas

Twee weken geleden kwam ik met een tip om de ETF US Natural Gas Fund te kopen. De prijs van aardgas is immers sinds de zomer van 2008 losgekoppeld van de prijs van olie. Waar olie de afgelopen jaren fors is gestegen bleef het aardgas fors achter. De ontwikkelingen in Japan zouden echter wel eens een trigger kunnen zijn voor een omkeer. Japan was voor ca. 25 % van zijn energievoorziening afhankelijk van kernenergie en moet een gedeelte van het aldus ontstane gat opvullen met andere energiebronnen. Direct na de aardbeving steeg de invoer van olie, steenkool en gas in Japan.

Tip van de Week: ETFS Leveraged Natural Gas (LNGA)

Maar het aardgas zou anders vroeg of laat ook wel weer zijn gaan stijgen. Naast het eerder genoemde US Natural Gas Fund (UNG) is er nog een mooie gelegenheid om in stijgende prijzen van aardgas te participeren: een ETF Leveraged Natural Gas. De naam zegt het al, het is een belegging met de turbo erop (een hefboom). Niet voor voorzichtige beleggers! Een stijging van 1 % van de onderliggende index (DJ-UBS Natural Gas Subindex) wordt door de ETF gevolg met een stijging van 2 %. NB omgekeerd – bij een daling – werkt deze versnelling uiteraard ook.

De ETF Leveraged Natural Gas staat genoteerd in Londen, is een uitgave van ETF Secutities en deed in de zomer van 2008 nog $ 85. Nu noteert deze ETF nog $ 0,41. 11 maart j.l. bereikte de ETF een bodem van $ 0,32. Een herstel zou voor deze belegging grote gevolgen kunnen hebben. Deze ETF is dagelijks verhandelbaar onder ticker code LNGA.

Datum: 29 maart 2011
Koers: $ 0,41
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: JE00B2NFTQ41

Ondergetekende heeft ook een positie in deze belegging. Klanten hebben een positie in UNG. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

5 reacties op “Turbo op Gas”

 1. Avatar
  Jan-willem Nijkamp

  Nee, een stoploss zit er bij deze belegging niet ingebouwd. Die zul je er zelf onder moeten leggen. Kijk wel uit want deze belegging is zeer volatiel.

 2. Avatar

  Wat zou de waarde worden van deze belegging als de onderliggen waarde bijvoorbeeld 50% zakt? De waarde zou dan negatief worden.

 3. Avatar

  Beste, Ik vind weinig over deze ETF op het internet. Is er een reden dat de prijs van $ 85 naar 0,35 is gegaan? Zijn er geen andere omstandigheden (splitsing oid). En is er dan inderdaad weer kans dat de prijs terug naar $ 85 gaat? Het lijkt nogal een verschil.

 4. Avatar

  Beste Jan-Willem,
  Hoe denk je nu over Natural Gas? Is er naar jouw mening ook een bodempatroon gevormd? Nog nader nieuws over deze leveraged ETF Natural Gas?
  Groeten,
  Leo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *