Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Raakt de glans ervan af?

Raakt de glans eraf bij clean energy stocks? Het lijkt erop. Sinds het begin van het jaar staan koersen van aandelen onder druk. Dat is te wijten aan een onzekere winstontwikkeling, vrees voor een stijgende rente en toenemende concurrentie.

Grote namen als Orsted, Vestas en Siemens Gamesa kwamen om uiteenlopende redenen met kwartaalcijfers en vooruitzichten die beleggers teleurstelden. Orsted moest bovendien aantekenen, dat er steeds meer concurrentie komt van traditionele energiebedrijven die ook een positie willen opbouwen in de markt voor offshore wind.

Dat de glans eraf raakt is ook te zien aan de afnemende instroom van nieuw geld in clean energy etf’s. Sterker nog, volgens analisten van Berenberg, is er de laatste twee maanden bij sommige etf’s sprake van een uitstroom. Juiste de sterke instroom in 2020 was een van de verklaringen voor de sterke koersstijging van aandelen.

Dankzij de groeiende concurrentie krijgen beleggers ook meer keuze.
Een jaar geleden was clean energy nieuw en hot. Wereldwijd beloofden overheden het klimaat serieus te nemen en te investeren in duurzaamheid. Beleggers stroomden toe. Anno 2021 is het nieuwtje eraf, is duidelijk dat beslissend overheidsbeleid nog op zich laat wachten en is de keuze groter. De sector is op weg naar volwassenheid.

De Kritische Belegger heeft een rapport opgesteld en 5 duurzame fondsen en etf’s geselecteerd met een bewezen verleden en/of met hoge verwachtingen voor de toekomst. Vraag hier het gratis rapport aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *