Vier kansrijke goudaandelen voor 2019

De goudprijs is dit jaar circa 4% gedaald. De voornaamste reden is de sterkere dollar. Desondanks voorspellen veel analisten dat het edelmetaal later in het jaar zal stijgen, waarbij goudmijnaandelen een stimulans krijgen. Als dat gebeurt, kunnen de omstandigheden positief zijn voor beleggen in goud.

Dus wat zijn de kansrijke aandelen? Analisten van Raymond James hebben recent een lijst met favoriete beursgenoteerde goudmijnaandelen gepubliceerd met een hoge opwaarts potentieel. Zij hebben eveneens hun verwachting voor de gemiddelde  goudprijs voor dit jaar omhoog geschroefd van $1.293 naar $1.301 per ounce. De reden is de mildere commentaren van centrale banken die er op kan wijzen dat het monetair beleid ondersteunend blijft waarbij de reële rentes omlaag blijven.

Kijk hier ook mijn visie op goud vanaf 29:30 minuten: KLIK HIER

Hieronder volgen vier goudmijnaandelen waar beleggers op kunnen letten:

1. Agnico Eagle Mines (TSX: AEM, NYSE: AEM)
Huidige aandelenkoers: C $ 53,92; rendement 2019: -1,98 procent

Edelmetalen mijnwerker Agnico Eagle Mines is in productie sinds 1957 en heeft mijnbouwactiviteiten in Canada, Finland en Mexico. Het onderzoekt ook in al die landen, evenals de VS en Zweden.

Het bedrijf heeft zijn resultaten bekendgemaakt voor Q4 2018 en het volledige jaar in februari, waarbij de jaarlijkse betaalbare goudproductie van 1.626.669 ounces wordt gerapporteerd. De productie kwam iets boven de verwachtingen van het bedrijf van 16 miljoen ounces, terwijl de totale cashkosten per ounce US $ 637 waren, minder dan een advies van $ 650.

De prognose is vastgesteld op 1,75 miljoen ounces voor 2019, waarbij de totale kaskosten per ounce naar verwachting zullen schommelen tussen US $ 620 en US $ 670. De prognose voor de goudproductie voor 2020 en 2021 is vastgesteld op respectievelijk 2 miljoen en 2,05 miljoen ounces.

Ondanks een hogere productie en lagere cashkosten per ounce, rapporteerde Agnico een nettoverlies van US $ 326,7 miljoen voor het jaar in vergelijking met het nettoresultaat van US $ 240,8 miljoen in 2017.

2. Newmont Goldcorp (TSX: NGT, NYSE: NEM)
Huidige aandelenkoers: C $ 42,58

Grote mijnbedrijven Newmont Mining en Goldcorp hebben hun bedrijven officieel samengevoegd tot Newmont Goldcorp in april. Het nieuwe bedrijf heeft activa in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Afrika en zal de komende decennia gericht zijn op de productie van 6 miljoen tot 7 miljoen ounces ounce goud.

In maart richtte de gouddelver, hoewel nog onder de naam Newmont Mining, een joint venture op met Barrick Gold (TSX: ABX, NYSE: GOLD). Het zal de activiteiten van de bedrijven in Nevada combineren, waardoor ze ongeveer $ 500 miljoen aan jaarlijkse synergieën vóór belastingen kunnen besparen gedurende de eerste helft van de deal.

De acties van Newmont Goldcorp in de afgelopen paar maanden zijn onderdeel van een recente golf van fusies en overnames in de goudmijnen en hebben bijgedragen aan het vergroten van de interesse in goudgerelateerde mijnaandelen. Sommige marktwatchers speculeren dat bedrijven zoals Newmont Goldcorp nu op zoek zijn om niet-kernactiviteiten te leasen naar mijnbouwbedrijven in het midden- en kleinbedrijf.

3. Endeavour Mining (TSX: EDV, OTCQX: EDVMF)
Huidige aandelenkoers: C $ 18,74; 2019 year-to-date: -14,97 procent

Endeavor Mining, een van ’s werelds toonaangevende mijnbouwbedrijven, heeft vier mijnen in Burkina Faso en Ivoorkust. Naar verwachting zullen deze mijnen in 2019 615.000 tot 695.000 ounce goud produceren. Het bedrijf is ook op zoek naar 10 miljoen tot 15 miljoen ounces goud via ontdekkingen in 2021.

In januari deelde het bedrijf zijn resultaten voor Q4 2018 en het volledige jaar, met een jaarlijkse productietoename van 52 procent. De productie bedroeg 612.000 ounces boven de verwachting van Endeavour van 555.000 tot 590.000 ounces. Het bedrijf zag een netto verlies toekomend aan aandeelhouders van US $ 32 miljoen.

Bijdragen aan de productie in 2019 zal de Endify Ity CIL-mijn zijn in Ivoorkust, waar het bedrijf in april de commerciële productie heeft aangekondigd.

4. Integra Resources (TSXV: ITR, OTCQX: IRRZF)
Huidige aandelenkoers: C $ 0,66; 2019 year-to-date: -18,52 procent

Integra Resources is een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat actief is in de VS. Het bezit de DeLamar en Florida Mountain activa in Idaho, voorheen geëxploiteerd door Kinross Gold (TSX: K, NYSE: KGC).

In tegenstelling tot de andere mijnbouwaandelen die door Raymond James worden vermeld, produceert Integra nog niet. Het heeft een uitgebreide boorcampagne gepland voor DeLamar in 2019, met als doel om een ​​voorlopige economische beoordeling te maken die zal kijken naar de levensvatbaarheid van open mijnbouw en frezen, plus “heap leaching” , op specifieke gebieden van de DeLamar en Florida Mountain eigenschappen. Heap Leaching is een industrieel mijnbouwproces dat wordt gebruikt om edele metalen, koper, uranium en andere verbindingen uit erts te winnen met behulp van een reeks chemische reacties die specifieke mineralen absorberen en ze opnieuw scheiden na hun deling van andere materialen op aarde.

U kunt ook overwegen om te beleggen in fysiek goud of naar goud ETF’s te kijken.

Bron: The Investors Podcast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.