Goud, waarom zou je erin beleggen? Het levert geen rente, geen inkomen! Mmm, de meeste staatsobligaties hebben een negatief rendement. Dan toch maar liever goud als gezond alternatief voor aandelen, want in obligaties zit de komende tijd heel weinig muziek.
Het is niet ondenkbaar dat veel beleggers in goud bovendien vrezen voor of rekenen op de terugkeer van de inflatie. Overheden wereldwijd stapelen immers schuld op schuld en centrale banken rekken hun monetaire stimuleringsbeleid steeds verder op. Mocht de inflatie de kop weer op steken, dan is het nog maar de vraag of centrale banken subiet stoppen met hun stimuleringsbeleid.
Dat is geen gekke gedachte, maar die deed ook opgang ten tijde van de financiële crisis. De afgelopen 10 jaren is de inflatie alleen maar verder weggezakt.
Obligatiehouders lijken de lessen van 10 jaar geleden nog steeds ter harte te nemen. De schokken van Covid-19 hebben als effect dat in veel landen prijzen onder druk komen.
Wie heeft er gelijk: de belegger in goud of die in obligaties. Het is onmogelijk dat ze allebei gelijk hebben.
Start met Automatisch Beleggen
In tegenstelling tot de financiële crisis is de prijs van goud niet gestegen na de corona-crash. Omdat beleggers verwachten dat de economie slechts korte tijd te lijden zal hebben van de exitbeperking...
Nog steeds aangemoedigd door het gouden jaar 2019, voorspellen specialisten en analisten van edelmetaal ook een stijgende goudprijs voor 2020.
De zorgen over inflatie nemen toe en volgens eToro is het momenteel de grootste zorg onder particuliere beleggers wereldwijd.
De traditioneel positieve prestaties van goud in een inflatoire omgeving met toenemende rentepercentages worden belemmerd door de kracht van de U.S. dollar.
De stelregel is, laag aankopen en hoog verkopen, da’s beleggen en simpeler dan dat wordt het niet. Staat goud laag dan?…