Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Toch maar goud kopen?

Goud, waarom zou je erin beleggen? Het levert geen rente, geen inkomen! Mmm, de meeste staatsobligaties hebben een negatief rendement. Dan toch maar liever goud als gezond alternatief voor aandelen, want in obligaties zit de komende tijd heel weinig muziek.

Het is niet ondenkbaar dat veel beleggers in goud bovendien vrezen voor of rekenen op de terugkeer van de inflatie. Overheden wereldwijd stapelen immers schuld op schuld en centrale banken rekken hun monetaire stimuleringsbeleid steeds verder op. Mocht de inflatie de kop weer op steken, dan is het nog maar de vraag of centrale banken subiet stoppen met hun stimuleringsbeleid.

Dat is geen gekke gedachte, maar die deed ook opgang ten tijde van de financiële crisis. De afgelopen 10 jaren is de inflatie alleen maar verder weggezakt.

Obligatiehouders lijken de lessen van 10 jaar geleden nog steeds ter harte te nemen. De schokken van Covid-19 hebben als effect dat in veel landen prijzen onder druk komen.

Wie heeft er gelijk: de belegger in goud of die in obligaties. Het is onmogelijk dat ze allebei gelijk hebben.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Toch maar goud kopen?”

  1. Avatar

    De stelregel is, laag aankopen en hoog verkopen, da’s beleggen en simpeler dan dat wordt het niet. Staat goud laag dan?…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *