Bank VS voorspelt 10% beursdaling

Er is een correctie van 10 procent op komst geleid door technologieaandelen. Dat schrijft zakenbank Morgan Stanley. Na een fenomenale rally gisteren , nemen de wereldwijde aandelenmarkten een adempauze. Dow Jones Industrial Average (DJIA) -futures daalden dinsdag iets , wat wijst op een nerveuze opening.

Maar er zou een grotere correctie kunnen komen. Dat is volgens Morgan Stanley’s belangrijkste Amerikaanse aandelenstrateeg Mike Wilson. In zijn laatste onderzoeksnota voorspelthij op korte termijn een correctie van 10% .

De rode lijn markeert een daling van 10% in de Dow, als de analisten van Morgan Stanley het bij het rechte eind hebben. Bron: TradingView

Wilson en zijn team geloven dat de uitverkoop zal worden geleid door de aandelen die de rally hebben veroorzaakt: technologieaandelen. Het bericht komt op dezelfde dag dat de Nasdaq dit jaar zijn 29e hoogste punt ooit bereikte.

Wilson is de afgelopen maanden griezelig nauwkeurig geweest. Zijn team luidde de bodembel slechts een week voordat de Dow in maart het laagste punt bereikte. Wilson houdt vol dat we in de eerste innings zijn van een nieuwe bull run, maar de markt heeft wat tijd nodig om af te koelen.

Tot dusver werd het herstel gedreven door ‘stay-at-home’-techaandelen. Wilson zou graag een grotere rotatie zien naar banken, cyclische aandelen, midcap- en smallcapaandelen voordat de echte bullmarkt begint.

Veel andere investeerders delen de voorzichtigheid van Morgan Stanley. Ali Malik, investeringsadviseur bij Bank of Singapore, vertelde Bloomberg vanmorgen dat zijn bedrijf voorzichtig is om de rest van het jaar in te gaan. Net als Wilson noemde Malik de komende Amerikaanse verkiezingen als mogelijke tegenwind voor aandelen.

Profiteren van daling en stijging. Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van 19%. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

2 gedachten over “Bank VS voorspelt 10% beursdaling”

  1. De laagste low, hou dat maar als referentie waar je voor de wat langere tijd van uit mag gaan, en voor de wat minder lange tijd is de rode lijn de plek om heen te gaan ja. Technisch gezien staan die twee al vast, maar het valt te betwijfelen of Morgan Stanley dat inzicht heeft, lucky shots doen ze het mee..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.