Newmont: trendbreuk biedt hoop voor beleggers

Oude trendlijnen hebben vaak een “magische” aantrekkingskracht en spelen vaak op een bepaald moment in de toekomst weer een belangrijke rol. Een goed voorbeeld hiervan is momenteel de koersontwikkeling van het aandeel Newmont.

Newmont Mining Corp is een Amerikaans mijnbouwbedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1921. Newmont Goldcorp Corp is een goud- en koperproducent die mijnen exploiteert in verschillende regio’s wereldwijd.

De Verandering in de Koers van Newmont

Het goudmijnbedrijf heeft tijdens de “hutspot”-fase sinds het voorjaar van 2022 een perfecte terugval gemaakt naar de voormalige dalende trend sinds 2016 (momenteel bij 29,52 USD). Op basis hiervan ontstond er een dynamische tegenbeweging, die een klassieke “V-formatie” liet ontstaan (zie grafiek).

De Trendomslag

Dankzij de duurzame sprong over de horizontale hindernissen rond de 34 USD is de trendomslag nu voltooid en opent zich een rekenkundig vervolgpotentieel van ongeveer 4 USD.

De Ondersteuning van de Trendomslag

De verbetering wordt ondersteund door de MACD, die een duidelijk divergente ontwikkeling laat zien. In het maandelijkse bereik noteert de trendvolger zelfs zo laag als voor het laatst in 2015.

De Volgende Doelen

Terwijl het dieptepunt van november 2022 bij 37,45 USD en de dalende trend sinds begin 2023 (momenteel bij 40,08 USD) de volgende doelen markeren, maakt het Corona-dieptepunt van maart 2020 bij 33,00 USD een nauwkeurige beveiliging aan de onderkant mogelijk.

Conclusie

De trendverandering in de koers van het aandeel Newmont is een lichtpuntje voor beleggers. Met de ondersteuning van de MACD en de mogelijkheid van een rekenkundig vervolgpotentieel, biedt het aandeel Newmont een interessante mogelijkheid voor beleggers die op zoek zijn naar kansen in de goudmijnsector.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.